Vrees jij de zorg van je hond niet te kunnen betalen? 

door Evelien
Zorg hond niet kunnen betalen

2023 was voor iedereen een duur jaar. Niet alleen moest je veel meer betalen voor je energie, ook de boodschappen werden duurder en zo hield je aan het eind van de maand aanzienlijk minder geld over. Veel mensen vreesden dat ze ineens geconfronteerd zouden worden met kosten die zij niet konden ophoesten.

Maar wat als je huisdier ineens ziek wordt en een behandeling nodig heeft? Niet iedereen is in staat de medische kosten te betalen, maar toch zal het voor bijna iedereen duidelijk zijn dat je je huisdier de zorg wilt geven die het nodig heeft. Om deze situatie op te vangen, kun je je huisdier verzekeren. Met deze polis wordt maar liefst tachtig procent van de totale factuur door de verzekeraar betaalt. 

Waar kun je je hond allemaal voor laten verzekeren? 

Als je trouwe viervoeter ziek wordt, wil je het de zorg kunnen geven die het nodig heeft. Je kunt daarom een kattenverzekering of een hondenverzekering afsluiten.  Merk jij op een dag dat je hond niet meer goed eet en dat hij veel meer slaapt dan normaal? Dan is de kans groot dat hij iets onder de leden heeft. Wanneer je een polis voor je hond afgesloten hebt, kun je gelijk een afspraak maken bij je dierenarts. Het onderzoek dat hier gedaan zal worden, wordt door je verzekeraar vergoed.

Hetzelfde geldt voor de behandeling die misschien op het consult volgt. Is het nodig dat je hond een operatie ondergaat, dan kun je ook hier tachtig procent van de kosten laten uitkeren door je verzekeraar. Zo weet je zeker dat je hond de zorg krijgt die het nodig heeft zonder dat je jezelf in de schulden hoeft te steken. Loop dus geen onnodige risico’s en sluit vandaag nog een polis af. 

Deze zaken worden niet vergoed door je verzekering 

Een verzekering voor je huisdier is in eerste instantie bedoeld om je kosten te laten besparen. Je verzekeraar dekt echter niet alle kosten, denk bijvoorbeeld aan de vaccinaties die je hond nodig heeft. Deze komen voor je eigen rekening, hetzelfde geldt voor de kosten die je maakt wanneer je alternatieve zorg aan je hond wilt geven.

Heb je geen zin in een huis vol puppy’s? Dan kun je je hond laten steriliseren, maar ook deze kosten worden niet door je verzekeraar vergoed. Lees dus altijd de voorwaarden van je polis even goed door zodat je precies weet wat je wel en niet kunt declareren. Mocht je twijfels hebben over de vergoeding, dan kun je altijd even contact opnemen met je verzekeraar. Het is beter om even te vragen dan om achteraf voor onaangename verrassingen te komen staan. 

Heb je meerdere huisdieren die je graag wilt verzekeren? 

Wanneer je graag gelijk een verzekering voor je hond wilt afsluiten, kun je naar de site van je verzekering gaan. Heb je een hond en een kat die je beide wilt verzekeren? Dan moet je voor beide een polis afsluiten. Het is niet mogelijk om meerdere dieren met een polis te verzekeren. Kies dus voor beide een basisverzekering en bekijk per dier of je ook nog aanvullende verzekeringen wilt toevoegen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor gebitszorg of een reisverzekering. Zo kun je je dieren geven wat ze nodig hebben om een leven lang gezond te blijven. Kijk op de site van je verzekeraar om je polis vandaag nog af te sluiten. Hier kun je alle voorwaarden vinden en je polis gelijk samenstellen en afsluiten. 

You may also like