Workshop Desembrood Bakken

Saturday  16 February  2019  9:00 AM    Saturday  16 February  2019 12:00 PM
Save Saved
Last update 17/02/2019
  367

Desem is een mengsel van bloem of meel en water dat je een aantal dagen laat fermenteren. Tijdens die dagen verzuurd het deeg door de micro-organismen in de meel. Dit verzuurde deeg kun je vervolgens gebruiken als rijsmiddel om brood mee te bakken.
Tijdens de workshop desembrood bakken komen alle stappen van het bakken met desem voorbij en laat ik je zien hoe je dit thuis, ook met weinig apparatuur kunt doen. Je leert je eigen desem maken en onderhouden, het kneden van je deeg, het vormen van je brood en natuurlijk het bakken.
Tijdens deze workshop ligt de nadruk op alles wat er te vertellen is over desem en het beantwoorden van de vragen van de deelnemers. En uiteraard mag je het brood gebakken tijdens de workshop lekker mee naar huis nemen!
Workshop zal ongeveer 3 uur duren en is €55 p.p. Aanmelden voor workshops kan via onderstaande link.
https://goo.gl/forms/3k5Bfsw0vl8OoF5e2

music workshop
Nearby hotels and apartments
Bammetje Bakery
Hooghiemstraplein, Utrecht, Utrecht, Nederland
Bammetje Bakery
Hooghiemstraplein, Utrecht, Utrecht, Nederland