Wereldwijd U.Lab in Den Haag

Monday  19 September  2016  7:00 PM    Monday  19 September  2016 10:00 PM
Save (11) Saved (12)
Invite friends

Het U.Lab is een wereldwijd leiderschapsprogramma, ontwikkeld door Otto Scharmer en zijn team
(MIT, Presensing Instituut). Via het EdX wordt het materiaal ter beschikking gesteld: interactief en online.
Het EdX is een samenwerkingsverband van o.a. MIT, Harvard en Berkeley dat wereldwijd innovatieve opleidingsprogramma’s tegen lage kosten ter beschikking stelt.

In 2015 namen wereldwijd ruim 80.000 mensen verspreid over 190 (van de 195) landen deel aan het U.Lab: transforming Business, Society and Self.

In september/oktober 2016 wordt er weer wereldwijd een U.Lab georganiseerd.
Ruimte voor Helden zal in die periode als U.Lab Hero Hub The Hague wekelijkse bijeenkomsten faciliteren.
Het materiaal op EdX is in het Engels, wij hebben een aantal essentiële onderdelen vertaald in het Nederlands.

programma
Gedurende 8 weken komen we zeven keer op de maandagavond bij elkaar.
De opbouw van de avond is als volgt: gezamenlijk gedeelte waarin een activiteit is rond het thema van de week, vervolgens gaan we uiteen in coachcirkels van 5-6 personen, waarin je per keer 1 casus bespreekt aan de hand van een bepaalde methodiek (Case Clinic methode).
We ronden de bijeenkomst gezamenlijk weer af.

We gaan ervan uit dat je er op alle bijeenkomsten bij bent. Mocht je 1 keer niet kunnen geef dat dan van tevoren aan.

Driemaal zal er een aantal keren een live sessie zijn (vanuit Amerika met Otto Scharmer en zijn team), deze kun je thuis – ook op een ander tijdstip bekijken.

Gedurende de weken is het sterk aan te bevelen tijd vrij te maken om te lezen (boek Leiden vanuit de Toekomst, van ego-systeem naar eco-systeem, Otto Scharmer & Katrin Kaufer), filmpjes te kijken, opdrachten te doen – de hoeveelheid tijd die je eraan besteed is zelf in te vullen.

waarom meedoen?
Het U.Lab is te vergelijken met een snelkookpan: in een korte tijd krijg je inzicht in een inspirerende manier van kijken hoe de transformatie van jezelf, je organisatie en de maatschappij samenhangen. Door de filmpjes, het boek en de live sessies ben je verbonden met topdocenten en deelnemers over de hele wereld. Door de wekelijkse bijeenkomsten en de opdrachten tussendoor, ga je met jezelf aan de slag: vooral door het verdiepen van je luisteren gaat er een nieuwe wereld open. Je leert jezelf beter kennen. En je communicatie met anderen krijgt een krachtige impuls. In deze 8 weken is de kans zeer groot dat er belangrijke zaden van nieuwe projecten in vruchtbare grond belanden (zie voor een voorbeeld de website bij de blogs: Theorie in de zorgpraktijk).

data
maandagavonden van 19.00 – 22.00 uur
19 en 26 september, 3, 10, 24 en 31 oktober (17/10 niet ivm herfstvakantie), 7 november 2016

kosten
€ 175,00, excl. 21% BTW, voor particulier inclusief BTW.
Ben je student en wil je meedoen? Neem even contact op voor een speciaal aanbod.

Aanmelden via info@ruimtevoorhelden.nl

business
Nearby hotels and apartments
Ruimte voor Helden
st jacobstraat 137, The Hague, 2512, Netherlands

Ruimte voor Helden Commento inserito tramite Facebook
-- 30/08/2016 07:39
19 september starten we met 7 avonden U.Lab. Voor mij is het de 4e keer dat ik meedoe - elke keer is weer anders.Tijdens het ULab word je o.a. uitgenodigd om te kijken naar je luisteren. Een van de opdrachten die je gaat/ kunt doen is 'de empathie-wandeling'. Je spreekt met iemand af die heel anders is dan jij of bezoekt een plek waar je normaal gesproken niet zo snel zou komen. Waar je onbekend mee bent of oordelen over hebt. Voor mijn project in de zorg heb ik bijvoorbeeld een ochtend meegelopen in een huis voor mensen met NAH (niet aangeboren hersenletsel). Het komende ULab ga ik me richten op mijn houding, gedrag, mijn luisteren naar de islam. Een bezoek aan de moskee lijkt me een mooie empathie-wandeling. Je kunt je doel/focus zo groot of klein maken als je wilt bij het volgen van het U.Lab. Welkom!

Ruimte voor Helden Commento inserito tramite Facebook
-- 30/06/2016 10:42
Op 19 september gaan we van start met het U.Lab. Het lijkt nog ver weg ... Maar voor we het weten hebben we weken van zon, wolkjes en verfrissende buien achter de rug. Vorig jaar heeft het U.Lab heel veel verschillende resultaten opgebracht voor deelnemers: betere communicatie in de prive sfeer, samenwerkingspartners gevonden, maatjes voor een coachcirkel aan over gehouden. Voor mij heeft het U.Lab doorgewerkt in het project Veilig werken in de Zorg. zie http://www.ruimtevoorhelden.nl/blog/item/theorieuindepraktijk.html
http://www.ruimtevoorhelden.nl/blog/item/theorieuindepraktijk.html

Esther Kokje Commento inserito tramite Facebook
-- 17/06/2016 13:10
Thanks! Ik kan helaas niet ivm vakantie CUBA!
Ruimte voor Helden
-- 17/06/2016 13:10
:-)
Ruimte voor Helden
st jacobstraat 137, The Hague, 2512, Netherlands
Is this your event? Claim it now

Make sure your information is up to date. Plus use our free tools to find new customers.