V11 | Dr. Jordan Institute Album Release

Friday  15 March  2019  9:00 PM    Friday  15 March  2019 11:59 PM
Save (1) Saved (2)
Last update 16/03/2019
  943

Op vrijdag 15 maart presenteert Dr. Jordan Institute hun debuutalbum Jab Jab in de V11. De band creëert nieuwe sounds in het schemergebied tussen West-Europese klassieke muziektradities, actuele afro-dance en het vitale muzikale erfgoed van de Cariben.
Dr. Jordan Institute bestaat uit Nicole Jordan (zang), Mark Tuinstra (gitaar) en Stefan Kruger (drums). Nicole Jordan werd geboren in Trinidad-Tobago en groeide op in Canada. Ze heeft academische diploma’s in Music Performance Studies en Muziekpsychologie en is daarnaast klassiek geschoold aan het conservatorium. Als sopraan werd ze bekend via spraakmakende optredens in onder andere The Harp Consort, het Doelen Ensemble en Ensemble Windstreken.
In Rotterdam leerde ze tijdens de Wereldhavendagen Stefan Kruger (bekend van o.a. Zuco 103 en Caro Emerald) en Mark Tuinstra (bekend van o.a. The Nordanians en Bernie’s Lounge) kennen. Een spontane improvisatie, samen met de sterk uiteenlopende muzikale achtergronden, zorgde voor een elektrificerende wederzijdse nieuwsgierigheid, met Dr. Jordan Institute als sprankelende uitkomst.
We wensen de bezoekers in de V11 een prettig verblijf.

music concerts
Nearby hotels and apartments
V11
Wijnhaven, Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland