Uitverkocht | The Carbon Conversations: over klimaatverandering

Monday  19 December  2016  8:00 PM    Monday  19 December  2016 10:00 PM
Save (98) Saved (99)
Last update 20/12/2016
  8

Wat kan ik als individu doen aan klimaatverandering? Nou, begin er eens een gesprek over. Uit onderzoek blijkt dat er bij klimaatverandering sprake is van een 'spiral of silence': we beginnen er niet over op feestjes of aan de keukentafel, niet alleen omdat het niet zo'n gezellig onderwerp is, maar des te meer omdat men het er zo weinig over heeft.

Maar ook hoe we er over praten, kan ontkenning van klimaatverandering in de hand werken. We relativeren alarmerend wetenschappelijk onderzoek en verzekeren elkaar dat het wel los zal lopen. En moet je niet juist altijd positief denken?

Hoe kun je dan wél praten over klimaatverandering? Hoe begin je erover met vrienden, collega's en familie, zonder dat de ander afhaakt of de bal terugkaatst en het over jouw eigen vliegvakanties wil hebben? Hoe kunnen je hier over praten zonder te verzuipen in schuldgevoel, hopeloosheid en cynisme?

In deze workshop oefenen we met de methodiek 'Carbon Conversations' zoals ontwikkeld in Engeland door klimaatpsychologe Rosemary Randall. In twee uur tijd ontrafelen we gespreksnormen, onderzoek je je eigen gespreksgewoonten en krijg je nieuwe tactieken aangereikt. Concreet en praktisch. En dat zou best wel eens kunnen leiden tot vertrouwen, hoop en motivatie. Wie wil dat nou niet?

workshop
Nearby hotels and apartments
Felix in de Steigers
Keizersgracht 324, Amsterdam, 1016, Netherlands
Felix in de Steigers
Keizersgracht 324, Amsterdam, 1016, Netherlands