TRE Intro: Shake it off, naturally

Saturday  16 February  2019  1:00 PM    Saturday  16 February  2019 5:30 PM
Save Saved
Last update 08/03/2019
  635

Inschrijven kan via: https://www.fundament-utrecht.nl/inschrijven/
Wil je een nieuwe manier leren om écht tot in de kern van je lichaam te ontspannen?
Kom dan naar de TRE introductieworkshop en leer hoe je met een aantal eenvoudige oefeningen spanning uit je lichaam kan ‘trillen’.
TRE staat voor Tension & Trauma Releasing Exercises, ofwel spanning ontladende oefeningen. David Berceli (Ph.D), ontwikkelde de methode op basis van zijn ervaring met mensen die dealen met trauma en/of stress over de hele wereld. Hij begreep dat als mensen via lichaamseigen processen zo makkelijk (over-)geactiveerd raken, dan moet er ook een net zo makkelijke en lichaamseigen manier zijn om die spanning weer te ontladen. Een manier die voor ieder mens beschikbaar is en gewoon gratis! De 7 eenvoudige TRE oefeningen activeren ons zelfherstellend vermogen en helpen een overladen autonoom zenuwstelsel ontladen door spieren te laten trillen.
Stress en spanning horen gewoon bij ons dagelijks leven. Net als dieren hebben wij een zelfregulerend mechanisme die ons in staat stelt met deze gebeurtenissen om te gaan. In een gezonde toestand kunnen we zelf ons stressniveau reguleren. Het menselijk lichaam is een pulserend organisme dat flexibel spant en ontspant, open en dicht gaat. Als spanning niet goed kan ontladen en het vast gaat zitten, zijn we letterlijk en figuurlijk niet meer flexibel. Fysiek, emotioneel en/of mentaal.
Als je TRE eenmaal hebt geleerd kun je.... blijven shaken. Waar en wanneer het jouw uitkomt! Met TRE heb je een praktisch toepasbare tool voor de regulatie van stress, zonder de oorzaak volledig te begrijpen of bezig te zijn met oude verhalen. Je lichaam doet immers het werk voor je, jij hoeft alleen te volgen.
Door met TRE op een diep niveau te ontladen help je jezelf jouw natuurlijke stresssysteem te kalmeren, met als gevolg allerlei positieve effecten op je welbevinden, zoals: betere nachtrust, minder stress, meer energie, vermindering burn-out verschijnselen, vermindering rug-, nek-, schouder- en heupklachten.
De workshop is voor iedereen geschikt, voor alle niveaus. Ervaring is niet nodig, dat komt vanzelf!
Programma
12.45 Inloop
13.00 Start workshop
13.30 1e sessie TRE
14.45 Pauze
15.15 Vervolg workshop
16:00 2e sessie TRE
17.30 Einde workshop
Na afloop van de workshop is er ruimte voor vragen en/of delen van ervaringen.
Er is plek voor 4 tot 12 deelnemers
Kosten € 75,- inclusief koffie en thee
Over de trainers: (afhankelijk van groepsgrootte en samenstelling wordt bepaald wie de workshop geeft of geven. (kleinere groepen 1 trainer, grotere groepen 2 trainers)
Nantsje Kroes
begeleidt mensen bij het verstevigen van hun persoonlijke of professionele fundament. Nantsje specialiseert zich in trauma, stress en gezonde zelfregulatie. “Ons welzijn, hoe we ons voelen en hoe flexibel we zijn in onze sociale betrokkenheid op de mensen om ons heen, wordt voor een groot deel bepaald vanuit de staat waarin ons lichaam, inclusief ons brein, verkeerd. Leven doe je immers ín je lichaam! Ik ben ongelooflijk enthousiast over TRE omdat het een super eenvoudige én prachtige manier is om ons lichaam en dus onszelf terug te brengen in een ontspannen, flexibele staat van zijn. En het mooiste is: je laat gewoon je lichaam het werk doen! Daarmee je eigen flexibiliteit en openheid terug te vinden is een geweldige ervaring”
Nantsje is registertherapeut en gecertificeerd (incl. advanced) TRE provider. Individuele sessies komen in aanmerking voor vergoeding uit de aanvullende verzekering.
Martijn van der Geest
is yogadocent en gecertificeerd (incl. advanced) TRE provider. "Ik ben erg enthousiast over TRE omdat het een zeer eenvoudige manier is om stress in het lichaam te reduceren, lichamelijke klachten te verminderen en je meer bewust te worden van je eigen lichaam. Het is het lichaam dat spreekt, het gaat als vanzelf en dat maakt deze methode zo bijzonder en krachtig".

workshop
Nearby hotels and apartments
Ruimte voor Aandacht
Catharijnesingel, Utrecht, Utrecht, Nederland
Ruimte voor Aandacht
Catharijnesingel, Utrecht, Utrecht, Nederland