Thema-avond: Spirituele Pasen en Gnosis, de opstanding in jezelf

Tuesday  16 April  2019  8:00 PM    Tuesday  16 April  2019 10:00 PM
Save Saved
Last update 17/04/2019
  446

SPIRITUELE PASEN EN GNOSIS - DE OPSTANDING IN JEZELF
De mysteriën van Pasen duiden op spirituele gebeurtenissen die in jezelf kunnen plaatsvinden: de opstanding van de innerlijke mens. De weg naar de opstanding, ook wel genoemd ‘het pad’, is een weg van transformatie. Dit proces wordt ook wel aangeduid als een exodus of uittocht uit de fascinatie voor het materiële bestaan.
Een mens die op weg gaat om over de drempel te gaan, om zijn innerlijk paasfeest te gaan vieren, wordt zich steeds meer bewust van het feit dat hij deel heeft aan twee totaal verschillende werelden: de zintuiglijk ervaarbare wereld en de wereld van de ziel.
In symbolische en universele zin verwijzen zowel het joodse als het christelijke paasfeest naar processen van vernieuwing, transformatie en innerlijke bevrijding. Want het aankomen in het ‘beloofde land’ en de realisatie van de opstanding duiden beide op een hoge bestemming die de innerlijke mens kan bereiken: weer deel krijgen aan zijn oorspronkelijke zuivere leven. We kunnen het levensverhaal van Jezus zien als een symbolische weergave van de spirituele weg die de mens kan gaan.
https://spiritueleteksten.nl/activiteit/spirituele-pasen-en-gnosis-de-opstanding-in-jezelf-lezing-op-16-en-18-april-2019-in-dongen-hoorn-en-maastricht/
Lezing: Spirituele Pasen en Gnosis
Datum: dinsdag 16 april 2019
Adres: Sint Eloystraat 106, Hoorn
Tijd: 20.00 – 22.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur)
Toegang: gratis
Aanbevolen boek: Spirituele Pasen en Pinksteren
https://spiritueleteksten.nl/spirituele-teksten-bibliotheek/boek-2-spirituele-pasen-en-pinksteren/

culture
Nearby hotels and apartments
Sint Eloystraat 106, Hoorn
Liornestraat, Hoorn, Noord-Holland, Nederland
Sint Eloystraat 106, Hoorn
Liornestraat, Hoorn, Noord-Holland, Nederland