Tess et les Moutons

Tess et les Moutons
Image from floraboskoop.nl
Fri 31 January 2020
Friday 31 January 2020
Ended

january, 2020
Flora Boskoop
Parklaan 4, 2771 GB Boskoop
31
jan
20:15
- 22:00
Tess et les Moutons
Voyages en Chansons
Event Details
Aanvang: 20.15 uur
Voorverkoop kaarten: € 15,00 (incl. 1 pauzeconsumptie) (excl. fee)
Tess et les Moutons - Voyages en Chansons 2020
Voor het tourseizoen 2019/2020 werkt Tess et Les Moutons aan een bijzondere
more
Event Details
Aanvang: 20.15 uur
Voorverkoop kaarten: € 15,00 (incl. 1 pauzeconsumptie) (excl. fee)
Tess et les Moutons – Voyages en Chansons 2020
Voor het tourseizoen 2019/2020 werkt Tess et Les Moutons aan een bijzondere show. In Voyages en chansons nemen ze het publiek muzikaal mee van Nederland naar Frankrijk, via de minst voor de hand liggende, maar oh zo interessante omwegen. Langs de havens van Amsterdam en Rotterdam, in sneltreinvaart via het Brussel van de jaren 1910 door naar Duitsland en Italië. Ze raken zelfs even in Australië verzeild om uiteindelijk tóch in Parijs te arriveren.
Een anderhalf durende Franstalige roadtrip met originele, vertaalde én eigen chansons langs bekende en onbekende wegen, dorpen en steden. Je loopt onderweg Edith Piaf, Jacques Brel en Charles Aznavour tegen het lijf, maar ook Maurice Chevalier, Leo Ferré en zelfs Annie M.G. Schmidt. Hopeloos verdwalen in de verhalen achter het Franse chanson ligt op de loer, maar geen zorgen: uiteindelijk gaat een reis immers niet om de eindbestemming, maar om de weg er naartoe.
Tess et les Moutons
De eerste keer dat Tess van der Zwet Jacques Brel hoorde sloeg de bliksem in.
Inmiddels zijn Tess en haar Moutons honderden shows verder, hebben ze een liefdevol ontvangen EP uitgebracht en stond Tess in juli 2019 in Paradiso hun recent verschenen ode ‘Mon Paris’ te zingen. Maar elk optreden draait nog steeds om de essentie: de menselijke ziel naar de oppervlakte trekken zoals alleen het Franse levenslied dat kan. Met originals van Brel, Piaf en Aznavour, vertaalde klassiekers en eigen werk.
Ze doen dat met een onweerstaanbaar joie de vivre en de ballen om de ongecastreerde versie van chansons te laten horen: het mag ingetogen en mooi zijn, maar het mag ook lelijk zijn, grotesk. En keer op keer blijken de oerkrachten van het chanson een magnetisme te bezitten van heb ik jou daar: meezingen, tranen in de ogen en gelukzalige koppen over de volle breedte. Tess et les Moutons op het podium is een emotionele rollercoaster die altijd eindigt in een uitbundig feestje, met alle maskers af. Tess et les Moutons passen in elke setting waar het geen ramp is als er wijn wordt gemorst.
• “En dan komt er een dame uit Den Haag. Die schrijft gewoon wat mij betreft dé zomerhit van 2019. In het Frans. “Mon Paris”. Én ze heeft een band die ze ‘Tess en de schapen’ noemt. Dan kun je bij mij niet meer stuk en moet je gewoon hier op het podium komen.” – Leo Blokhuis tijdens de Hitklup in Paradiso
• “Wat een heerlijk lied over Parijs. Een chanson waarin de zomer gloeit en uit de Seine slurpt. Door de ontembare Tess van der Zwet en haar Moutons. Zoals ze in Frankrijk zeggen: ‘Cheque this outeu’!” – Bart van Loo (Chanson- en Frankrijkkenner en auteur) over ‘Mon Paris’
• ‘Wat een band zijn jullie. Zang, muziek, compositie… Ik kreeg soms tranen in mijn ogen.’ – Ronald Giphart
• ‘C’était un miracle! T’ess fait pour ca.’ – Kasper van Kooten
Time
(Friday) 20:15 - 22:00
Location
Flora Boskoop
Parklaan 4, 2771 GB Boskoop
Organizer
Flora party & event
Calendar
GoogleCal
Kaarten
Extra
LIVE in Flora Boskoop in 2017

2678 Views - 01/02/2020 Last update
concerts
parklaan 4
flora boskoop, gb


Are you an event organizer?
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Create event

Nearby hotels and apartments

flora boskoop, gb

Browse other venues in Waddinxveen
Discover now


Discover more events in Waddinxveen
Discover now


parklaan 4
flora boskoop, gbAre you an event organizer?
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Create event
  1. Waddinxveen
  2. Flora Boskoop
  3. Tess et les Moutons
 
 
 
 
Your changes have been saved.