Terwijde: Samen eten

COVID-19: many events have been canceled or postponed, please check with the organizer the event status.
Terwijde: Samen eten
Image from utrechtindialoog.nl
Thu 26 March 2020
Thursday 26 March 2020
10:00 AM - 1:00 PM
Ended

Eten is een eerste levensbehoefte, net als ademen, maar ook veel meer dan dat: een manier om samen te zijn met anderen en om vriendschap, liefde of blijdschap te delen. Je maakt een verjaardagstaart als iemand jarig is en kookt een bijzondere maaltijd om het Suikerfeest te vieren. Samen eten kan ook troostrijk zijn. In veel culturen eten mensen bij een uitvaart samen, achteraf of juist nadrukkelijk als onderdeel van het afscheidsritueel.
Samen eten geeft verbinding. Je dagelijkse maaltijd deel je vaak met mensen met wie je je verbonden voelt. Maar het werkt ook omgekeerd: het delen van je dagelijkse maaltijd met anderen kan verbinding geven. Hoe eet jij graag samen? Vind je het leuk om samen te koken, eten te delen, verhalen te delen of eet je liever alleen voor de tv? Wat betekent het voor jou om samen met anderen te eten? Wat maakt het dat een maaltijd écht gezamenlijk is? Welke rituelen zijn daarbij belangrijk voor jou? En met wie zou je graag eens samen willen eten? Wat zou dat voor jou betekenen?
Met elkaar in gesprek
In Huiskamer Hof ’t Spoor gaan buurtgenoten regelmatig met elkaar in dialoog over verschillende thema’s. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Je spreekt vanuit jezelf en stelt jezelf open voor het verhaal van de ander. Het gaat om aandachtig luisteren naar elkaars ervaringen, niet om de ander overtuigen van jouw eigen standpunt. Je onderzoekt met elkaar waar het om gaat, je deelt toekomstdromen en wat je kunt doen om die dichterbij te halen. De gesprekken vinden plaats aan dialoogtafels van 6 tot 8 personen onder begeleiding van door Utrecht in Dialoog getrainde dialoogbegeleiders. Iedereen komt aan bod, wordt gehoord en is van harte welkom.
Meer
Wat is een dialoog
Huiskamer Hof ’t Spoor

2982 Views - 28/03/2020 Last update
food
operettelaan 629
hof 't spoor

Are you an event organizer?
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Create event

Nearby hotels and apartments

hof 't spoor

Browse other venues in Maarssen
Discover now


Discover more events in Maarssen
Discover now


operettelaan 629
hof 't spoor


Are you an event organizer?
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Create event
  1. Maarssen
  2. Utrecht in Dialoog
  3. Terwijde: Samen eten
 
 
 
 
Your changes have been saved.