Terrorisme

Monday  11 April  2016  4:00 PM
Save (1.5K) Saved (1.5K)
Last update 13/04/2016
  18

Dennis Abdelkarim Honing kreeg landelijke bekendheid onder meer door zijn televisieoptredens, en doordat Victor Droste voorafgaand aan zijn vertrek bij hem op de bank logeerde. Aanvankelijk overwoog Honing na het vertrek van Droste om ook naar Syrië af te reizen. Maar nu, anderhalf jaar later, is hij gederadicaliseerd.

Honing geeft openheid van zaken over de ondergrondse orthodoxe islam in Nederland en spaart zichzelf niet wanneer het gaat om zijn voormalige denkbeelden. Hij analyseert scherp en treffend waarom tien jaar islamdebat en overheidsbeleid vooralsnog alleen maar averechts heeft gewerkt en juist leidt tot verdere radicalisering. En hij geeft antwoord op de vraag wat voor hem reden was om de orthodoxe islam uiteindelijk de rug toe te keren.

Jean Tillie is professor aan de UVA. Hij is gespecialiseerd in politiek en ideologie. Samen zullen Dennis Abdelkarim Honing en Jean Tillie een zeer leerzame lezing neerzetten, waarbij een mogelijkheid is om alles te vragen!

Heb je altijd al willen weten hoe iemand de islam verkeerd kan interpreteren en er zo erg in is doorgedraafd? Dan is dit je kans!

Hou de pagina in de gaten, de kaartverkoop begint binnenkort!

education
Nearby hotels and apartments
Vrije Universiteit Amsterdam
De Boelelaan 1105, Amsterdam, 1081, Netherlands
Vrije Universiteit Amsterdam
De Boelelaan 1105, Amsterdam, 1081, Netherlands
Is this your event? Claim it now

Make sure your information is up to date. Plus use our free tools to find new customers.