Teitur + Odelion in de Joriskerk

Friday  22 March  2019  8:00 PM    Friday  22 March  2019 11:00 PM
Save Saved
Last update 26/03/2019
  855

Let op: Er zijn slechts 150 tickets beschikbaar voor dit exclusieve concert in de Joriskerk.
Teitur is een singer-songwriter en pianist die de Faeröer Eilanden zijn geboortegrond en thuishaven noemt. Teitur heeft het bijzondere vermogen om buiten het blikveld van het grote publiek te blijven. Hij vertrok op zijn zeventiende uit de Faeröer Eilanden om de wereld te veroveren met zijn stem die zo dromerig klinkt als het sprookjesland eruit ziet. Zijn laatste album “I Want To Be Kind” werd opgenomen door Thomas Bartlett (aka “Doveman”) die onder andere werkte met Sufjan Stevens, St. Vincent & The National.
Na bijzondere samenwerkingen met onder anderen Van Dyke Parks en het Nederlands Blazers Ensemble, kwam dit jaar voor het eerst in vijf jaar weer een soloalbum van de Faeröer uit: ‘I Want To Be Kind’. Het album staat vol met liedjes die zich met een lichtvoetige melancholie een weg naar je hart banen om daar nooit meer weg te gaan.
De support komt van Odelion. De afgelopen 2 seizoenen veroverde Margriet Sjoerdsma Nederland met A Tribute to Eva Cassidy ft. Dan Cassidy (Eva’s broer). Meer dan 80 keer speelde ze met dit project in uitverkochte zalen voor meer dan 10.000 bezoekers. Nu keert ze terug naar haar eerste liefde: eigen liedjes maken. De liedjes kwamen tot leven in Odelien, een huisje in Noorwegen, ver weg van de waan van alledag: de stress, drukte en chaos van het moderne leven. Odelion's debuut album werd opgenomen in Fattoria Musica in Osnabrück, gemixt in Gotland (Zweden) en gemasterd in Engeland door Pete Maher (Damien Rice). Samen met haar voltallige band maakte ze een eclectisch album met een groots geluid, maar ook nog met haar favoriete breekbare liedjes. Het album komt in 2019 uit. Verwacht avontuurlijke arrangementen met harmonisch spannende wendingen, melancholische melodieën met onverwachte afslagen en hobbels.

music concerts
Nearby hotels and apartments
Sint-Joriskerk (Venlo)
Venlo, Limburg, Nederland
Sint-Joriskerk (Venlo)
Venlo, Limburg, Nederland