Tarot voor gevorderden

Thursday  13 December  2018  7:30 PM    Thursday  13 December  2018 10:00 PM
Save Saved
Last update 14/12/2018
  272

Recurring event

Tarot voor gevorderden
From 13 Sep 2018 to 31 Jan 2019
Go to the event

In de cursus Tarot voor beginners zijn we na een kennismaking met alle 78 kaarten van de tarot, gestart met enkele eenvoudige leggingen en eindigden de cursus met de meest gebruikte legging met 10 kaarten het z.g. Keltisch kruis. In deze vervolgcursus gaan we dieper in op de symboliek van de Tarot. De Tarotkaarten staan vol middeleeuwse symbolen waarmee de kaartlegger contact kan maken met het onderbewuste. De symbolen zijn archetypen zoals de vader, de moeder, de heilige, het kind. Andere symbolen zijn getallen, kleuren, figuren uit de mythologie en de vier elementen vertegenwoordigd door de vier kleuren van de Kleine Arcana; bekers,pentakels, staven en zwaarden. Al deze symbolen zitten in ons collectieve geheugen opgeslagen; ze worden symbolisch uitgedrukt in godsdiensten, volksverhalen, mythen, sprookjes en dus ook in de tarotkaarten. Maar ook gaan we kennismaken met numerologie en astrologie, want ook deze zijn verbonden met de tarot. Ook leer je nog een meer tarot-leggingen voor speciale vragen of meer verdieping in een legging. Ook ga je een bijzondere voorspellende legging leren; de z.g. Jaar horoscoop legging waarbij maar liefst 48 kaarten gebruikt worden.
We werken in deze vervolgcursus niet alleen met het Rider-Waite Tarotdeck, maar we gaan ook gebruik maken van het New Vison Tarotdeck, deze kaarten tonen de achterzijde van de Rider-Waite tarotkaarten, het onzichtbare wordt zo zichtbaar, een mooie aan-vulling op iedere legging. Het New Vision Tarotdeck is bij Body & Spirit verkrijgbaar ( (prijs € 20,00).
De cursus is opgebouwd uit 10 lessen van 2 1/2 uur, die om de week worden gegeven zodat er voldoende ruimte tussen de lessen zit om te oefenen.
Wij werken met kleine groepen (max. 6 personen) zodat iedereen voldoende persoonlijke aandacht krijgt.
De prijs van deze cursus is € 200,00 p.p., dat is inclusief cursusboek en certificaat van deelname.

Nearby hotels and apartments
Van Oordestraat, Zwammerdam, Alphen aan den Rijn, Zuid-Holland, Nederland, 2471BA, Nederland
Van Oordestraat, Zuid-Holland, Nederland
Van Oordestraat, Zwammerdam, Alphen aan den Rijn, Zuid-Holland, Nederland, 2471BA, Nederland
Van Oordestraat, Zuid-Holland, Nederland
Is this your event? Claim it now

Make sure your information is up to date. Plus use our free tools to find new customers.