Sunday Jazz: Duo Tico Pierhagen & Efraim Trujillo

Sunday  12 November  2017  3:00 PM    Sunday  12 November  2017 6:00 PM
Save (63) Saved (64)
Last update 13/11/2017
  71

Nieuwe locatie voor live jazz! De Prael Houthavens is op zondag dé plek met live jazz voor jong en oud!
Jazzhost René van Beeck nodigt elke zondag tussen 15 en 18 uur (inter)nationale jazzartiesten uit voor een informeel concert.

Zondag 12 november 2017 | 15 tot 18 uur | Gratis toegang

Tico Pierhagen - piano
Efraim Trujillo - saxofoons

Tico Piehagen (Pasto, Colombia ) begon op 8 jarige leeftijd met pianoles en raakte al snel gefascineerd door Jazz muziek. Na zijn studie aan de hogeschool voor de kunsten van Utrecht, waar hij zijn master degree in Arts als toegepaste componist behaalde, (EMMA) studeerde hij aan het conservatorium in Rotterdam.
In 2008 keert hij voor het eerst terug naar zijn geboorteland Colombia waar hij intensief met Colombiaanse muzikanten werkt. Deze samenwerking resulteerde in zijn debuut CD "Aguabajo" (2011). Tijdens zijn jaarlijkse bezoeken aan zijn geboorteland komt hij in aanraking met SOS kinderdorpen. Samen met zijn adoptief ouders besluiten zij een fonds op naam op te richten. 50% van de inkomsten van de CD verkoop gaat naar het Doris Tuapante kinderfonds. Het fonds is vernoemd naar zijn in 1998 overleden biologische moeder en is onderdeel van SOS kinderdorpen.

Efraim Trujillo ( Los Angeles, USA ) begon op 8 jarige leeftijd met klarinet spelen. Hij deed de opleiding Improviserend Musicus aan het Amsterdams Conservatorium waar hij zijn master degree behaalde.
Daarna speelde hij in diverse bands zoals Fra Fra Sound, New Cool Collective ( Big Band ) , The Ob6sions en The Ploctones. Hij kreeg vier Edison Nominaties voor onder meer cd's van The Ploctones en The Ob6sions.
Tegenwoordig is hij de artistiek leider van het Amsterdam Funk Orchestra en is te horen met zijn eigen band 'The Preacher Men'

De samenwerking van Efraim en Tico heeft geleid tot een zeer swingende maar ook intieme CD met composities van eigen hand.

Foto © Vijay Slager

De Prael Houthavens, Nieuwe Hemweg 2, 1013 BG Amsterdam
T 020 408 44 69 reserveerhouthavens@deprael.nl
http://deprael.nl/de-prael-houthavens/

De Prael ligt tussen de GAMMA en het Westcord Hotel

PARKEREN: betaald ( bij de GAMMA gratis tot 17 uur daarna sluit het parkeerterrein)

BUS 22 vanaf Centraal Station of Station Sloterdijk

PS op de maandagavonden vanaf september is er een jazz sessie voor conservatoriumstudenten en profs vanaf 19.30 uur

music concerts art funk jazz photography
Nearby hotels and apartments
De Prael Houthavens
Nieuwe Hemweg 2, Amsterdam, Netherlands
De Prael Houthavens
Nieuwe Hemweg 2, Amsterdam, Netherlands