Rondane Kwartet speelt Simeon ten Holt - passe-partout

Tuesday  23 April  2019  8:15 PM    Wednesday  24 April  2019 10:00 PM
Save Saved
Last update 25/04/2019
  2035

Het Rondane Kwartet speelt in de week volgend op de paasdagen op de dinsdag en de woensdag werk van Simeon ten Holt in De Duif. In 2019 speelt het kwartet naast Canto Ostinato op de dinsdagavond, Horizon van Simeon ten Holt op de woensdagavond

Canto Ostinato klinkt tegenwoordig in de meest uiteenlopende bezettingen. De oorspronkelijke viervleugel-versie hoor je echter zelden. Op 23 april 20:15 uur kunt u genieten van de tintelfrisse uitvoering van het Rondane Kwartet.

Horizon van Ten Holt is, naar onze smaak ten onrechte, veel minder bekend. Een compositie met lange lijnen die van eenvoud naar een hoogtepunt werkt om weer terug te gaan naar de eenvoud van het begin. Zoals Daphne Keune van het Rondane Kwartet het zegt: "elk stuk van Ten Holt roept bij mij een specifiek gevoel op; waar Canto Ostinato voor mij 'weemoed' is en Incantatie IV 'waanzin', is het woord dat bij Horizon in mijn hoofd opkomt 'hoop'. Het begint in complete rust en verstilling, bouwt uiterst subtiel op qua stemmen, dynamiek en ritmische structuur en mondt uit in een haast bevrijdende climax, waarna alles weer terugkeert naar de eenvoud van het begin." Beleef het mee op 24 april 2019 om 20:15 uur.

Het Rondane Kwartet bestaat uit de pianisten Daphne Keune, Robert Lambermont, Petra van Oort en Laura Sandee. Zij leggen zich al 15 jaar, met wekelijkse repetities, op de muziek van Simeon ten Holt toe. Rondane Kwartet is het enige kwartet ter wereld dat de vijf composities voor meerdere toetsinstrumenten van Simeon ten Holt, in vaste bezetting, uitvoert. Het kwartet heeft gedurende vele jaren een nauwe band onderhouden met Simeon ten Holt. Simeon ten Holt noemde Robert Lambermont in zijn memoires een van de warmste pleitbezorgers van zijn muziek.

Deze concerten zijn mede mogelijk gemaakt door Evert Snel Piano’s & Vleugels BV.

music concerts
Nearby hotels and apartments
De Duif
756 Prinsengracht, Amsterdam, 1017, NH, Netherlands
De Duif
756 Prinsengracht, Amsterdam, 1017, NH, Netherlands
Event from eventbrite.nl