Rainbow Tai Chi Workshop by Tim | 8 Tai Chi Fundamentals

Sunday  25 February  2018  10:00 AM    Monday  26 February  2018 5:00 PM
Save Saved
Last update 27/02/2018
  3199

Rainbow Tai Chi Workshop by Tim | 8 Tai Chi Fundamentals


Datum: zondag 25 februari 2018
Tijd: 10:00 – 17:00
Locatie: Brocante Madame De Pompadour, Vrije Geer 1, 1066 EG Amsterdam
Prijs per workshop: €45,-
Inclusief een heerlijke healthy lunch en snacks verzorgd door Monique


Schrijf jel snel in!


>>> Contact

timothy.elfring@gmail.com
+31615400775


>>> Wat leer je tijdens deze workshops?

8 simpele, ontspannende en leuke bewegingen die je meer rust, energie, meer geluk, meer vitaliteit, balans en een betere gezondheid zullen brengen!

De oefeningen zijn eenvoudig toe te passen in alledaagse situaties en kun je zien als tools die je kunt gebruiken op ieder moment om weer terug te komen bij meer balans en innerlijke rust.


>>> Waarom deelnemen aan deze workshop?

Wanneer je last van stress hebt, niet goed raad weet met negativiteit, vaak moe bent, pijntjes hebt of jezelf wilt groeien als persoon, kom dan naar deze workshop!

Tai Chi Chi Kung zal je helpen om meer rust en geluk in je leven te brengen en zal je terugbrengen naar een connectie met de levenskracht (genaamd Chi) waardoor je meer energie en vitaliteit zal voelen.


>>> Voor wie is deze workshop?

De workshops zijn voor volwassenen van alle leeftijden. Het maakt niet uit hoe fit je bent, beginner of gevorderde, Rainbow Tai Chi Chi Kung is voor iedereen!


>>> Mijn achtergrond

Ik ben Tim Elfring en studeer nu bijna 4 jaar Rainbow Tai Chi Chi Kung op de Rainbow Tai Chi School in Engeland. Waarom heb ik na mijn Master in bedrijfskunde afgerond te hebben, besloten dit te doen? Omdat het me ontzettend veel lessen over het leven zelf heeft gebracht!

Omgaan met emoties, leren los laten, zelfontwikkeling en stoppen met overdenken, heb ik nooit geleerd op school, terwijl ik daar vrijwel elke dag mee te maken heb. Daarnaast ging het altijd over meer kennis vergaren en nooit over het vinden van echte wijsheid.

Toen ik voor het eerst aan een workshop had meegedaan van mijn leraar Master Choy, ging er een (innerlijke) wereld voor mij open. Ik kreeg bepaalde inzichten over mezelf, over de natuur, over echt geluk en over het leven die ik nooit eerder had. Heel simpel, maar toch heel diepgaand en impactvol. Ook leerde ik dat we allemaal een innerlijke compost bin hebben, waar we onze ‘shit’ kunnen omtoveren tot iets waardevols en creatiefs.

Omdat ik zo sterk de roeping voelde om deze oeroude Chinese wijsheid te delen met anderen en anderen helpen te helpen groeien en balans te vinden, ben ik naar Engeland verhuisd om er volledig in te duiken en alles over Rainbow Tai Chi Chi Kung te leren!

Ik zelf pas het elke dag toe en voel gelijk een verschil met wanneer ik dat niet doe. Door de oefeningen toe te passen, voel ik me veel vrediger, liefdevoller, vitaler en het zorgt er voor dat ik elke dag met een glimlach opsta!

Momenteel ben ik Teacher Trainee in de Foundation Tai Chi Course aan de Rainbow Tai Chi School en word ik persoonlijk begeleid door Taoist Tai Chi Master Choy. Afgelopen jaar ben ik begonnen met het geven van wekelijkse lessen samen met Linda, een mede Teacher Trainee. Ook heb ik vorig jaar al 6 workshops gehouden. Enkele ervaringen van studenten zijn:

Sally – “I feel much more optimistic about life. Very helpful for relaxing and focusing”.

Shivaun – “Excellent teachings, clear, sympathetic, knowledgeably and with some good humour.”

Kaya – “The classes are always really fun and leave me feeling happy. Going through the exercises with Linda & Tim and having the guidance to ensure I understood them correctly made me feel more balanced. Listening to their examples and life experiences linked to the teachings really helped me to see things from a different view and enabled me to get to know myself better”.


>>> Achtergrond Tai Chi

In het Westen wordt Tai Chi vaak gezien als vechtsport, echter stamt Tai Chi van oude Chinese filosofie af. Al beoefend voor meer dan 8000 jaar, Tai Chi en Chi Kung zijn een bewegingskunst en onderdeel van Taoïsme, wat ook wel ‘de weg’ of ‘het pad’ betekent. De weg van de natuur gebaseerd op de natuurlijke principes van yin en yang die overal in aanwezig zijn. Hoe we kunnen leren van de natuur en in harmonie zijn met de natuur is waar het grotendeels om draait in Taoïsme, Tai Chi en Chi Kung.

Tai Chi wordt vaak omschreven als 'meditatie in beweging", maar volgens Harvard Medical School kun je het ook “medicatie in beweging” noemen. Steeds meer studies tonen aan dat Tai Chi en Chi Kung waardevol is in het behandelen en voorkomen van gezondheidsproblemen.

Rainbow Tai Chi werd opgericht door Tai Chi Master Peter Kean Chin Choy. Na het leren bij 7 Grand Masters en Masters in Azië, Europa en Amerika kreeg hij de titel ‘Master of Tai Chi’ gegeven door Grandmaster Chen van Chen Village in China. Master Choy heeft meer dan 45 jaar ervaring en heeft inmiddels meer dan 40.000 studenten lesgegeven in Europa, Azië en de Verenigde Staten.

Hij heeft zijn ervaring en de lessen van zijn Grand Masters gecombineerd en zo Rainbow Tai Chi Chi Kung ontwikkeld waarbij hij de wijsheid en kunde van 7 verschillende ver ontwikkelde leraren samenvoegt in een holistisch educatie systeem. Hij is de auteur van twee toonaangevende boeken over Tai Chi en Chi Kung "15 ways to a happier you" en "37 steps to happiness".

martial arts
Nearby hotels and apartments
Amsterdam
Vrije Geer 1, Amsterdam, 1066, Noord-Holland, Netherlands
Amsterdam
Vrije Geer 1, Amsterdam, 1066, Noord-Holland, Netherlands