Share
Information
Other

Vereniging Chirurgie voor Medisch Studenten is opgericht voor en door geneeskunde studenten met een buitengewone interesse in de chirurgie.
Heb jij interesse in de chirurgie en zou je naast het regulier onderwijs meer diepgang in chirurgisch onderwijs willen? Of twijfel je of de chirurgie wel iets is voor jou en ben je op zoek naar een manier om je te verdiepen in het vak? Dan is VCMS iets voor jou!

Wat is VCMS?
Vereniging Chirurgie voor Medisch Studenten is een landelijke organisatie opgericht voor en door studenten met een interesse in de chirurgie, dit naar model van de Surgical Societies die in de UK en US gebruikelijk zijn.


Inmiddels is VCMS vertegenwoordigd op alle medische faculteiten in Nederland, waarbij VCMS Rotterdam in het collegejaar 2015-2016 van start gaat onder leiding van het eerste bestuur:

Sadaf Soloukey Tbalvandany (voorzitter)
Jason Stokker (secretaris)
Nariman el Ajaji Madroni (penningmeester)

Wat is de missie van VCMS Rotterdam?
De missie van VCMS Rotterdam is om studenten met deze interesse in de chirurgie een platform te bieden om in een open werkomgeving met medestudenten en specialisten deze interesse verder uit de diepen, uit te breiden en vorm te geven.

Dit proberen we te faciliteren met behulp van een jaarprogramma bestaande uit praktische workshops, seminars, masterclasses, excursies en lezingen gegeven door artsen uit snijdende en aanverwante specialismen. Denk hierbij aan een masterclass orthopedische chirurgie met aansluitend workshops met kniepreparaten of een workshop gevorderde hechttechnieken. Of een masterclass abdominale chirurgie met aansluitend een workshop met de laproscopiesimulator. Hiernaast zal vooral ook aandacht zijn voor wetenschappelijk onderzoek binnen de chirurgie en de niet-snijdende vaardigheden die voor een chirurg van belang zijn (zoals o.a. communicatie en samenwerking).

Lid worden?
Het programma van VCMS Rotterdam is vanaf het collegejaar 2015-2016 toegankelijk voor een beperkt aantal tweede- en derdejaars geneeskundestudenten.
Informatie rondom de inhoud en startdatum van de selectieprocedure volgen binnenkort op de facebookpagina, alsmede op de website (www.vcms.nl). Benieuwd naar hoe VCMS er uit ziet in de andere steden die al gestart zijn (Groningen en Amsterdam)? Kijk dan ook vooral even rond op de website voor de nieuwste foto’s van de masterclasses en workshops.

Vragen en/of contact?
Wil je meer weten over VCMS Rotterdam? Heb je vragen of opmerkingen? Mail ons dan vooral op rotterdam@vcms.nl of spreek één van de bestuursleden aan in het onderwijscentrum.
Hou de facebook en de site (www.vcms.nl) in de gaten voor actuele informatie rondom de start van de inschrijfperiode en wie weet verwelkomen wij jou binnenkort als lid!

Contacts