Share
Information
Other

Leven in de Liemers: Nu en Toen. Wij schrijven de canon van de Liemers, aangevuld met persoonlijke verhalen en voorwerpen. Wat is jouw verhaal?
Leven in de Liemers is een project dat tot stand is gekomen door samenwerking tussen de gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar in het kader van het Cultuur- en Erfgoedpact. Samen met historici wordt een canon van de geschiedenis van de Liemers gemaakt. Persoonlijke verhalen van inwoners over leven in de Liemers vullen deze canon aan. Hoe is en was het om in de Liemers te leven? Wat maakt(e) het leven in deze regio zo bijzonder?

Het project wil samen met bewoners hun verhalen vertellen en beleefbaar maken met verrassende evenementen en activiteiten die plaatsvinden in de gemeente. Daarom is er een stimuleringsfonds voor activiteiten. Culturele en erfgoedorganisaties in de Liemers kunnen daar voorstellen indienen. Hun activiteiten dienen bij de doelstellingen van het project Leven in de Liemers te passen. Vanaf 2016 zullen de evenementen en activiteiten in de Liemers plaatsvinden.