Stop, hou Op! Pesten in kinderboeken

Friday  12 October  2018  4:00 PM    Friday  12 October  2018 5:30 PM
Save Saved
Last update 13/10/2018
  356

Pesten gebeurt niet alleen op school. In kinderboeken kunnen ze er ook wat van! Je hoort er van alles over tijdens onze Boekenborrel over vrolijke plaaggeesten, akelige pestkoppen en de broodnodige weerbaarheid. Met verhalen en ervaringen van schrijvers, een dichter en een pestdeskundige.

  • Het boek Ik ben Vincent en ik ben niet bang is een van de kerntitels van De Kinderboekenweek 2018. Schrijfster Enne Koens vertelt over het indringende verhaal van Vincent, een eenzame, gepeste jongen. Voor Vincent is school net iets als survivallen. 
  • Dichter Geert van Diepen kreeg tijdens de Middag van het Kinderboek 2018 de zaal muisstil met zijn luchtige gedicht Pestkopziekte. Vanmiddag draagt hij het opnieuw voor.
  • Schrijver Rindert Kromhout schreef vijfentwintig jaar geleden De hele erge Ellie en nare Nellie. Rindert neemt iedereen mee in dit humoristische verhaal over pestende tweelingzusjes, die uiteindelijk een koekje van eigen deeg krijgen.
  • Marije van de Sande, adviseur pesten bij Stichting School en Veiligheid, gaat met het publiek in gesprek te gaan over het mottoLaat je zien’. Hoe doe je dat als leerkracht, als ouder, hoe ver ga je daarin? Waar ligt de grens tussen je pedagogische rol en 'vriendschap'?
  • Geert van Diepen sluit de middag af met zijn gitaar en het lied Bang of dapper?

Tijd: inloop: 15.30 / presentaties: 16.00-17.00 / napraten met een drankje: 17.00-17.30
Voor: leerkrachten, opvoeders, (groot)ouders, pesters en gepesten
Toegang: gratis

Nearby hotels and apartments
De Kinderboekwinkel
34 Rozengracht, Amsterdam, 1016, NH, Netherlands
De Kinderboekwinkel
34 Rozengracht, Amsterdam, 1016, NH, Netherlands
Event from eventbrite.com