Nutshuis Open Air Film Festival: Voyage of Time

Saturday  4 August  2018  7:30 PM    Saturday  4 August  2018 10:30 PM
Save Saved
Last update 05/08/2018
  1216

Aanvang eten 19:30 | Aanvang talk & film 21:00 Toegang is €28,- (diner, talk & film) / €10,- (talk & film)
Wie het wil hebben over duurzaamheid, het klimaat en de toekomst van onze planeet moet eigenlijk beginnen bij het begin. Dat deed veelgeprezen regisseur Terrence Malick (The Tree of Life, Days of Heaven) met Voyage of Time. Een documentaire die bijna veertig jaar in de maak is geweest over het ontstaan van het heelal. Gebaseerd op diepgaand wetenschappelijk onderzoek wordt in een vloeiende stijl een beeld geschept van hoe leven zich heeft ontwikkeld op onze planeet: van de eerste, prille vorm van natuur tot onze complexe, op technologie gebaseerde samenleving van nu. Superacteur Cate Blanchett overpeinst in de voice-over hoe de mens zich verhoudt tot al die vormen van leven. Als wij zoveel hebben gekregen van de aarde, waarom nemen wij haar dan zoveel af? Of is dit ook onderdeel van de natuur zoals die is en misschien altijd al geweest is?
Verenigde Staten, 2016 | Regie: Terrence Malick | Met: Cate Blanchett, Jamal Cavil, Maisha Diatta| 90 minuten | Engels gesproken
Over het Nutshuis Open Air Film Festival
In een serie van vier prachtige filmvertoningen in de Haagse stadstuin de Nutstuin onderzoekt Het Nutshuis de relatie tussen de mens als individu en de wereld als geheel. Hoe maken wij allemaal deel uit van dezelfde leefomgeving? Hoe kunnen wij wereldwijde problemen als klimaatopwarming en vluchtelingenstromen zien zonder die op onszelf te betrekken? Onze selectie van vier onderzoekende, soms poëtische films geven geen sluitend antwoord op deze vragen, maar roepen ze wel op door hun nieuwsgierige, doortastende en verrijkende blik. Naast het onderzoeken van problemen, vieren de films ook de wonderen van de wereld: van de oogstrelende natuur tot ongelooflijke uitingen van menselijke cultuur. Kortom: het Open Air Film Festival biedt niet alleen voer voor de geest, maar is ook een feest voor het oor en oog.
Alle films worden gepresenteerd met een verdiepend randprogramma waarin verder wordt ingegaan op de onderwerpen die de films aandragen. Samen met een smakelijk, duurzaam en lokaal menu van Juni Café.
Nutshuis Open Air Film Festival wordt gepresenteerd in samenwerking met Juni Café en filmdistributeur Cinemien.

cinema food nightlife festivals
Nearby hotels and apartments
Riviervismarkt 5, 2513 AM The Hague, Netherlands
5 am, the hague, 2513, netherlands
Riviervismarkt 5, 2513 AM The Hague, Netherlands
5 am, the hague, 2513, netherlands
Is this your event? Claim it now

Make sure your information is up to date. Plus use our free tools to find new customers.