Netwerkcafé Utrecht: Sla Munt uit je talent!

Wednesday  24 April  2019  12:30 PM    Wednesday  24 April  2019 4:30 PM
Save Saved
Last update 25/04/2019
  1589

Sla Munt uit je talent!


Als ik later groot ben …  Nu is later en jij bent op zoek naar een nieuwe baan. Laat jij in gesprekken  met werkgevers en recruiters jouw talenten goed tot hun recht komen? En zet je doelgericht je online communicatie in? Hoe sla jij Munt uit je talent?

Woensdagmiddag 24 april kun je in het Muntgebouw meedoen aan een middag vol innovatieve interactie tijdens workshops, speedconsults met experts, netwerken en informele ontmoetingen met werkgevers en recruiters. Wie weet ontmoet jij je toekomstige werkgever of krijg je een waardevol netwerkcontact. 

Programma

12:30 - 12:55 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Zo kun je nuttige nieuwe contacten leggen.

13:00 – 13:15 Welkom

Kort welkomstwoord door onze host, het Muntgebouw en huishoudelijke mededelingen door het organisatieteam Netwerkcafé Utrecht

13:15 – 16:15 uur  Speedconsult met experts

Parallel aan de workshops kun je de hele middag sneladvies krijgen van een groot aantal experts. Je kunt je voor twee speedconsults met experts aanmelden. Op de dag zelf informeren wij je over het tijdstip en de toegewezen experts. De sneladviezen duren maximaal 15 minuten!

  • LinkedIn-check - Martin Horst (Netwerkcafé Alkmaar), Stefanie de Kleijn, Emma Kamerbeek (UWV Werkbedrijf). 
  • Tips voor je motivatiebrief - Maarten Le Poole. Neem een recente brief en de vacature uitgeprint mee!
  • Financiëel advies - Marja Bakker (U-Centraal)Wanneer je je baan kwijtraakt, heb je te maken met achteruitgang van inkomsten. Hoe zorg je dat je uitgaven in de pas lopen met je inkomsten? En welke regelingen (WW, IOW, IOAW, PW) zijn er om je inkomen (tijdelijk) te verhogen. Marja kan rechtstreeks helpen of doorverwijzen naar de juiste instantie.
  • Sollicitatieadvies – Pieter Koevoets (UWV Werkbedrijf). Bedenk vooraf een concrete hulpvraag!
  • Loopbaanadvies – Willeke Colenbrander (UtrechtZorg). Bedenk vooraf een concrete hulpvraag!
  • Leefadvies – Peter den Boer (Peter den Boer Lifecoach). Bedenk vooraf een concrete hulpvraag!
  • Aan de slag als vakdocent via Zij-Instroomtraject - Instituut Mentoris. 
  • Office-vaardigheden verbeteren met scholingsvoucher UWV Jeroen van Esseveld (Trainspot). 
  • CV in Word opmaken - Vincent Scholman (Trainspot). Neem je CV uitgeprint mee!
  • UWV Werkloket - Anouk van Rooijen, Leo Mijnbeek, Fouzia Azzadadi


13:15 -14:30 Workshop: Pitch JezelfHedwyg van Groenendaal (Nooit meer Bullets)

Weet jij wat je moet zeggen als mensen vragen: Wat doe je? Of: Wat wil je? In deze workshop van Hedwyg van Groenendaal leer je jezelf pitchen. Je leert wat je moet zeggen zodat je de volgende keer niet met je mond vol tanden staat.

Hedwyg van Groenendaal is bestsellerauteur, schreef 18 boeken en trainde een paar duizend mensen op presentatiegebied. Ze weet als geen ander hoe je jezelf als expert neerzet. Wat ze het allerliefste doet is van een grote brij van informatie iets heel simpels maken.

13:15 - 14:30 Workshop voor werkgevers en recruiters: Meer matches door skillsgericht werven - Quincy Dalh (Vrije Universiteit / House of Skills

De veranderende arbeidsmarkt vergt dat grote groepen werkenden en werkzoekers werk vinden in een andere richting dan waarin hun voorgeschiedenis ligt. Daarvoor moeten werkgevers en recruiters de wil hebben en de kunst verstaan op een andere manier personeel te vinden.

Niet primair kijkend naar officiële vooropleiding en branchespecifieke kennis, maar naar feitelijke vaardigheden en vermogen om ontbrekende kennis en vaardigheden bij te leren. En niet primair denkend vanuit bestaande functies, maar ook vanuit mogelijkheden om de organisatieopdracht te vervullen met een andere taakverdeling. Bijkomend effect van deze benadering is dat vooroordelen over achtergrond, opleidingsniveau en leeftijd minder kans krijgen.

In deze workshop krijg je als werkgever of recruiter handreikingen voor skillsgericht werven en matchen. De handreikingen zijn gebaseerd op theorie en goede praktijken elders in de wereld. De verworven kennis kun je direct toepassen in de aansluitende meet & match met werkzoekers.

Klik hier om je als werkgever of recruiter aan te melden voor deelname

De workshop wordt gegeven door Quincy Dalh.Vanuit de Vrije Universiteit is hij voor House of Skills betrokken bij de ontwikkeling van een digitaal platform waar werkgevers, werkzoekers en scholingspartijen elkaar vinden in termen van gezochte en benodigde vaardigheden. House of Skills is het multipartijen initiatief voor arbeidsmarktinnovatie van de Metropoolregio Amsterdam.

14:45 -16:00 Workshop: LinkedIn training door An helpt – Anoek Schippers (An Helpt)

Wil je alles leren over het optimaal gebruiken van je LinkedIn profiel en over zichtbaar worden? De LinkedIn training is bedoeld voor mensen die online zichtbaar(der) willen worden en graag meer willen leren over hoe ze hun profiel kunnen optimaliseren. Handig voor als je je goed wilt profileren op LinkedIn als werkzoekende. Je krijgt tips voor jouw LinkedIn profiel en leert hoe je jouw LinkedIn profiel kunt optimaliseren. Kom jij ook? 

Anoek Schippers is LinkedIn trainer en geeft met haar bedrijf An helpt incompany trainingen en ook organiseert zij trainingen met open inschrijving. Anoek helpt je online zichtbaar(der) te worden d.m.v. LinkedIn.  Leuk als je alvast met Anoek Schippers een connectie maakt op LinkedIn!

14:45 – 16:15 – Meet & Match 

Ontmoet diverse werkgevers en recruiters die openstaan voor vijftigplussers, ga informeel in gesprek, maak duidelijk welke vaardigheden je meebrengt, en wie weet heb jij aan het einde van de middag een match of een netwerkverwijzing. Want de werkgevers en recruiters helpen je ook met netwerkverwijzingen!
En vergeet niet je CV uitgeprint en visitekaartjes mee te nemen!

16:15 –16:20 Netwerken en afsluiting

Maak gebruik van de mogelijkheid om te netwerken. Je kunt napraten met andere deelnemers om samen te kijken wat deze middag je heeft gebracht. Zodra je in gesprek raakt, ontstaan er mogelijkheden rondom je.

Netwerkcafé Utrecht is een activiteit van Werken voor Elkaar. Het wordt georganiseerd door vrijwilligers. Deelname is gratis. Consumpties afrekenen met consumptiebonnen, te koop bij de ingang. We stellen een bijdrage in de organisatiekosten op prijs.

art sports business workshop
Nearby hotels and apartments
Muntgebouw
Leidseweg 90, Utrecht, 3531, Netherlands
Muntgebouw
Leidseweg 90, Utrecht, 3531, Netherlands
Event from eventbrite.nl