Netwerkcafé Alkmaar: De weg naar werk is er voor iedereen!

Friday  22 March  2019  9:00 AM    Friday  22 March  2019 1:00 PM
Save Saved
Last update 23/03/2019
  410

De weg naar werk is er voor iedereen!


Vind aansluiting bij collega-vijftigplussers die een nieuwe start willen of moeten maken. Op vrijdagochtend 22 maart houden we in Wijkcentrum Overdie het Netwerkcafé Alkmaar. Maandelijks komen we met zo’n honderd vijftigplussers bij elkaar om te netwerken en om in workshops onze eenentwintigste-eeuwse vaardigheden te versterken. Met als doel het vinden van nieuw werk in een baan, als zelfstandige of als ondernemer.

Wil je je laten inspireren én wil je je ervaring en expertise met anderen delen, meld je dan nu aan. Hieronder lees je wat je kunt verwachten tijdens de workshops.

Tijdens de inloop en in de pauze kun je je LinkedIn-profiel laten checken en een nieuwe foto voor je CV en LinkedIn-profiel laten maken!

Programma

9:00 – 9:30 Inloop

Leer tijdens de inloop alvast mensen kennen en ga je thuis voelen.

9:30 – 10:00 Inleiding: Hoe blijf je als werkzoekende in jezelf geloven! - Albert Sebel

Albert Sebel vertelt uit eigen ervaring wat hem als werkzoekende vijftigplusser hielp om in zichzelf te blijven geloven.

10:00 – 11:15 Workshops Ronde 1

Kom tot de kern - Martha Douwma 

Lekker werken aan je schrijfinspiratie! Gemakkelijker leren schrijven, in een korte tijd? We gaan in deze workshop gezamenlijk oefenen met praktische tips. Met pen en papier, en jouw vraag, gaan we actief aan de slag. Doen is de beste ervaring.

Waar gaat mijn energie naar toe? - Wim van Veen

Mensen halen inspiratie uit de toekomst, die zij graag mee willen creëren. Onderling gedoe of ja-maars zitten soms in de weg. Hoe houd je de focus op de toekomst, hoe laat je mensen zien waar jij naar verlangt en waarvan iedereen denk: "Het zou mooi zijn als we dat weten te verwezenlijken! Daar wil ik wel energie in steken en vol voor gaan!" En wat heb je daarvoor nog? Workshopvragen om eens goed voor bij te gaan staan.

Tips en tricks voor je CV – Elise Visser

Elise gaat je leren hoe je het beste CV opstelt. En waar recruiters naar kijken bij het beoordelen van het CV. Neem je eigen CV mee, dan kun je er meteen mee aan de slag.

11:15 – 11:45 Netwerken in de pauze

We gaan netwerken op een manier waarbij je elkaar en elkaars werkverwachtingen verkent en leert kennen. Neem je smartphone of tablet met Linkedin app mee.

11:45 – 13:00 Workshops ronde 2

Hoe kies je jouw toekomstige werkomgeving? - Maaike Koorn

Hoe zou het zijn om niet meer te moeten solliciteren op vacatures? Velen reageren op vacatures en functies en vergeten in mijn ogen de belangrijkste voorwaarden. Sta je achter de visie, wat heb jij daar nodig om het beste te willen geven, snappen mensen je daar, mag je meedenken, krijg je vrijheid of juist grenzen, etc. Wat zijn jouw minimale randvoorwaarden?

Belangrijks is dat je weet wat je heel goed kunt, maar nòg belangrijker, of dat ook ècht goed voor JOU werkt! Daarom is het fijn dat je jouw eigen voorwaarden in de werkomgeving kent om plezier meer ruimte te geven. Daarmee ga je aan de slag in deze workshop met loopbaancoach Maaike Koorn, die graag mensen helpt om buiten de lijntjes te kleuren.

Kom tot de kern - Martha Douwma 

Herhaling van ronde 1

Waar gaat mijn energie naar toe? - Wim van Veen

Herhaling van ronde 1


Tijd, plaats en kosten

  • Vrijdagochtend 22 maart 2019. Inloop 9:00, start 9:30, einde 13:00 uur.
  • Wijkcentrum Overdie, Van Maerlantstraat 8-10, 1813 BH Alkmaar. Goed bereikbaar met fiets, bus en auto, gratis parkeren in de omgeving.
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee contant afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.
workshop photography
Nearby hotels and apartments
Wijkcentrum Overdie
Van Maerlantstraat 8-10, Alkmaar, 1813, NH, Netherlands
Wijkcentrum Overdie
Van Maerlantstraat 8-10, Alkmaar, 1813, NH, Netherlands
Event from eventbrite.nl