Nana Adjoa

Nana Adjoa
Image from agenda.brussels
Thu 15 August 2019
Thursday 15 August 2019
Ended

Nana werd geboren in Amsterdam en bracht een deel van haar jeugd door in de buurt van de arbeiderswijk van Bijlmer. Religie, samen met vragen over haar eigen genderidentiteit en het opgroeien als gemengde persoon in een redelijk blanke omgeving, waren allemaal startpunten die bepaald hebben wie Adjoa vandaag is en wat haar songwriting betekent.

Nana werd toegelaten om jazz (elektrische bas en contrabas) te studeren aan het prestigieuze Conservatorium van Amsterdam, maar de realiteit was niet helemaal wat ze zich had voorgesteld. "Het leek erg op school", zegt ze vandaag. Er begon een kloof te ontstaan tussen de beperkende, theoretische composities die ze aan het bestuderen was en de meer melodieuze, vrijstromende muziek die ze erbuiten speelde.

Al snel nadat ze zich realiseerde dat het nastreven van haar eigen solo-carrière de richting voor haar was, richtte ze een band op en begon ze met het opnemen van haar liedjes. De resultaten zijn “Down at The Root (deel 1)”, “Down at The Root (deel 2)” en de nieuwste verzameling nummers op haar “A Tale so Familiar” EP.

217 Views - 16/08/2019 Last update
concerts jazz
Museumplein
Museumplein, 1000 Brussel


Are you an event organizer?
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Create event

Nearby hotels and apartments

Museumplein, 1000 Brussel

Browse other venues in Veendam
Discover now

The best nearby experiences from our partners


Discover more events in Veendam
Discover now


Museumplein
Museumplein, 1000 BrusselAre you an event organizer?
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Create event
 
 
 
 
Your changes have been saved.