Nana Adjoa

Thursday  15 August  2019
Save Saved
Last update 16/08/2019
  208

Nana werd geboren in Amsterdam en bracht een deel van haar jeugd door in de buurt van de arbeiderswijk van Bijlmer. Religie, samen met vragen over haar eigen genderidentiteit en het opgroeien als gemengde persoon in een redelijk blanke omgeving, waren allemaal startpunten die bepaald hebben wie Adjoa vandaag is en wat haar songwriting betekent.

Nana werd toegelaten om jazz (elektrische bas en contrabas) te studeren aan het prestigieuze Conservatorium van Amsterdam, maar de realiteit was niet helemaal wat ze zich had voorgesteld. "Het leek erg op school", zegt ze vandaag. Er begon een kloof te ontstaan tussen de beperkende, theoretische composities die ze aan het bestuderen was en de meer melodieuze, vrijstromende muziek die ze erbuiten speelde.

Al snel nadat ze zich realiseerde dat het nastreven van haar eigen solo-carrière de richting voor haar was, richtte ze een band op en begon ze met het opnemen van haar liedjes. De resultaten zijn “Down at The Root (deel 1)”, “Down at The Root (deel 2)” en de nieuwste verzameling nummers op haar “A Tale so Familiar” EP.

concerts jazz
Nearby hotels and apartments
Museumplein
Museumplein, 1000 Brussel
Museumplein
Museumplein, 1000 Brussel
Event from agenda.brussels