Musica Celestial - Misa Criolla

Thursday  13 December  2018  8:30 PM    Thursday  13 December  2018 10:30 PM
Save Saved
Last update 14/12/2018
  1301

Misa Criolla met Argentijnse tenor Rodríguez

 Huygens Music presenteert in november en december zeven uitvoeringen van het programma ‘Música Celestial’. Een koorprogramma met hemelse muziek vooruitkijkend naar het licht van kerst.

 De Misa Criolla is het bekendste stuk van het programma. Een echte hitmis. Dit stuk is populair bij koor- en wereldmuziekminnend Nederland. De Misa Criolla kent talloze verwijzingen naar de Argentijnse volksmuziek – van tango naar indiaanse klanken. De uitvoering krijgt extra kleur door de deelname van de Argentijnse tenor Rodríguez en zijn begeleiders. Dit geeft de uitvoeringen een heel authentieke klank en sfeer. De stem en uitstraling van Rodríguez zijn zo authentiek en opvallend dat de componist Ramírez hem jarenlang als vaste zanger bij zijn concerten had.

 De Mis – hoewel een religieuze muziek – heeft veel raakvlakken met wereldmuziek. De bezetting voor koor, percussie, piano, gitaar, Argentijnse quena (Andes fluit), bombo en charango maakt het eerder een werelds werk en is zeer toegankelijk voor een breed publiek.

 Hans Tijssen en zijn ensembles - Huygens Vocaal, Cantabile en Canticum Novum - hebben inmiddels een warme band opgebouwd met Argentinië. Huygens Vocaal was al meermaals te gast op het koorfestival Cantapueblo in de Argentijnse stad Mendoza en namen er een CD op met Rodriguez.

 Het Huygens Vocaal Ensemble, Cantabile en Canticum Novum treden komende concerten op in een kleine bezetting waarmee het concert wint aan kracht en intimiteit.

 Als opmaat naar de Misa Criolla krijgt u Zuid-Amerikaanse en Europese adventsmuziek te horen. Maar in dit avondvullende programma is nog meer te horen: naast de diverse villancicos, kerstliederen van Spaanse en Argentijnse bodem maakt u kennis met de Argentijnse volksmuziek in solo-optredens van de Argentijnen.

 Een Zuid-Amerikaanse muziekavond vol temperament en warmbloedigheid waarin klassieke muziek en Argentijnse folklore elkaar ontmoeten.

De kamerkoren geven samen met de Argentijnen zeven concerten.

30-11 Groningen - Der Aa kerk, aanvang 20.30

01-12 Hattem - Grote kerk, aanvang 20.30u

02-12 Nijverdal - Kerk De Regenboog, aanvang 15.30u 

07-12 Almelo - Grote kerk, aanvang 20.30u 
13-12 Zwolle Atelier RAW Space - Willemskade aanvang 20.30u
14-12 Diepenveen - Klooster Nieuw Sion (voormalige Abdij)
16-12 Epe - Grote kerk, aanvang 15.30u 

Toegangsprijzen:

 avondkassa € 25,- / Studenten, CJP € 20,- / jongeren t/m 16 jaar € 15,-

 voorverkoop € 21,- / Studenten, CJP € 15,- / jongeren t/m 16 jaar € 10,- (excl. boekingskosten)

music concerts
Nearby hotels and apartments
RAW Space Atelier Ronald Westerhuis
Willemsvaart 21A, Zwolle, 8019, Netherlands
RAW Space Atelier Ronald Westerhuis
Willemsvaart 21A, Zwolle, 8019, Netherlands
Event from eventbrite.nl