Museum Universiteit. In de greep van de Eerste Wereldoorlog: Friesland in 1914-1918

Sunday  9 December  2018  11:30 AM    Sunday  9 December  2018 12:30 PM
Save Saved
Last update 10/12/2018
  524

Als gevolg van de Eerste Wereldoorlog kwamen veel mensen voor het eerst in hun leven ver van huis. Zo kwamen in Friesland duizenden Belgische vluchtelingen en vele honderden Belgische en Engelse geïnterneerde militairen. Ook soldaten uit het Duitse en het Oostenrijk-Hongaarse leger bleven voor korte of langere tijd in onze provincie. Historicus Nykle Dijkstra zal onder andere vertellen over de bijzondere contacten die hier het gevolg van waren.  


Nykle Dijkstra (Leeuwarden, 1991) studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en maritieme geschiedenis aan Universiteit Leiden. Momenteel is hij werkzaam bij het Historisch Centrum Leeuwarden. Nykle is tevens redacteur van historisch tijdschrift 'De Sneuper'. Voor het boek 'Ver van het front? Friesland en de Friezen in de Eerste Wereldoorlog' schreef hij een aantal teksten en hielp hij mee met de beeldredactie. Over het Engelse Kamp dat in 1918 in Leeuwarden werd gebouwd maakte hij de website www.engelsekamp.frl en over de Friese soldaten die in de stad Vianen gemobiliseerd waren de website www.vianen14-18.nl. Hij werkt ook mee aan een publicatie over Leeuwarden tijdens de Eerste Wereldoorlog.

De Museum Universiteit is een samenwerkingsverband tussen Campus Fryslân - University of Groningen, Fries Museum en Tresoar.

Het aantal plaatsen is beperkt! Aanmelden via: https://www.rug.nl/cf/events/events-items/aanmelden-museum-universiteit

education
Nearby hotels and apartments
Leeuwarden
Boterhoek 1, Leeuwarden, 8911, Friesland, Netherlands
Leeuwarden
Boterhoek 1, Leeuwarden, 8911, Friesland, Netherlands
Event from rug.nl