MidwinterScheepsHoornConcert 2018

Friday  14 December  2018  5:00 PM    Friday  14 December  2018 7:00 PM
Save Saved
Last update 15/12/2018
  1235

Wij nodigen je van harte uit voor de derde editie van het MidwinterScheepsHoornConcert. Dit jaarlijks terugkerende, unieke concert lijkt een mooie traditie te worden in het Maritiem District van Rotterdam.
De eerste twee concerten konden rekenen op veel enthousiaste bezoekers en de medewerking van schippers van de boten in de havens van het Maritiem District (en verder gelegen zelfs de ss Rotterdam). Het concert in 2016 werd gegeven vanaf het dak van het Witte Huis, terwijl we in 2017 onder de vuurtoren op de kade van het Maritiem Museum te gast waren. Dit jaar vindt het MidWinterScheepsHoornConcert plaats op de historische scheepswerf Koningspoort (Koningsdam 1, Rotterdam).
Het midwinterscheepshoornconcert combineert de klanken van midwinterhoornblazers uit de Achterhoek met de scheepshoorns van de verschillende boten die rondom de locatie van het concert zijn afgemeerd. Samen staan zij onder leiding van een master student compositie van CODARTS, die het stuk ook componeert. Gezamenlijk vormen zij een hoopvol geluid tijdens de winterwende, de kortste dag van het jaar.
MIDWINTERSCHEEPSHOORNCONCERT 2018
De Midwinterbloazers van ‘t Slat uit Beltrum blazen hun houten midwinterhoorns en Ege Sahin, vierdejaars Codarts-student compositie, schrijft, repeteert en dirigeert een compositie voor deze bijzondere gelegenheid.
We weten al dat een aantal percussionisten aanwezig is en tonen zal laten klinken van het historische mechanische havenmaterieel dat op de werf aanwezig is. Ook zegden al zeven schippers toe mee te willen werken aan de avond.
Guus van Otterloo van Terroirwijn zorgt net als de eerdere keren voor de kwaliteits-glühwein en Frank Koning, van café Het Witte Huis is ook weer van de partij.
◤ OFF BLAAK | VRIJHAVEN ◥
Dit concert vindt plaats in het kader van het culturele programma Off Blaak | Vrijhaven, een initiatief van kunstenaars Milou van Ham en Niek Verschoor. Het programma zet zich in om het Maritiem District als kunstenzone onder de aandacht te brengen en de mogelijkheden van dit oude havengebied te verkennen.
Off Blaak | Vrijhaven: MidwinterScheepsHoornConcert wordt mede mogelijk gemaakt door CBK Rotterdam, Willem de Kooning Academy (WdkA) en Bureau Binnenstad/Gemeente Rotterdam (Rotterdam Binnenstad).
◤ PRAKTISCHE INFORMATIE ◥
• Datum: vrijdag 14 december
• Tijd: van 17.00 tot 19:00 uur (aanloop vanaf 16:30 uur)
• Locatie: Scheepswerf Koningspoort (Koningsdam 1, Rotterdam)
• Kosten: gratis
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Voor meer informatie:
www.facebook.com/BlaakVrijhaven
www.twitter.com/OffBlaak
www.instagram.com/OffBlaakVrijhaven
OffBlaakVrijhaven

concerts Museum
Nearby hotels and apartments
Maasboulevard, Stadsdriehoek, Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland, 3011TN, Nederland
Maasboulevard, Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
Maasboulevard, Stadsdriehoek, Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland, 3011TN, Nederland
Maasboulevard, Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
Is this your event? Claim it now

Make sure your information is up to date. Plus use our free tools to find new customers.