Massage en sportmassage

Friday  22 March  2019  9:00 AM    Friday  22 March  2019 12:00 PM
Save Saved
Last update 23/03/2019
  369

Recurring event

Massage en sportmassage
From 20 Mar 2019 to 20 Mar 2019
Go to the event

Massage bij FYNN Fysio
Sporten is in Nederland zeer populair. Steeds vaker gaan we grotere sportieve uitdagingen aan. Welke uitdaging je ook aangaat, je wilt zo fit mogelijk aan de start verschijnen. De sportmasseur helpt je daarbij! De sportmasseur is dé expert voor een vakkundige sportmassage voorafgaand en/of na afloop van een sportprestatie. Een sportmassage is een goed middel om spieren te stimuleren voor een prestatie en sneller te laten herstellen na een inspanning en als hulp ter voorbereiding op een volgende prestatie, zoals het lopen van een marathon.
Ontspanningsmassage is naast sportmassage een mogelijkheid om uw huid, bindweefsel en spieren te laten ontspannen. Hiermee wordt (spier)spanning weggenomen en neemt de doorbloeding en energie toe. Dit heeft naast een lichamelijk ook een mentaal effect! U voelt zich weer energiek en fit!
Wat doet een (sport)masseur?
Een sportmassage kan zowel voor als na het sporten worden ingezet. Voor het sporten zorgt een massage voor een goede doorbloeding van de spieren en bereidt deze voor op de prestatie die komen gaat. Een sportmassage na het sporten zorgt ervoor dat vocht en afvalstoffen uit de spieren afgevoerd worden en maakt de spieren weer soepel. Een massage zorgt voor minder spierpijn, geeft verlichting en bespoedigt het herstel zodat je zonder spierpijn of vermoeidheid je kunt voorbereiden op een volgende prestatie.
Ook als je geen sporter bent kan de sportmasseur je van dienst zijn bij een stijve nek, schouder, pijnlijke rug of gewoon als ontspanning.
De effecten van een ontspanningsmassage zijn o.a.: Minder pijn, afname weefselspanning en het verbeteren van het energieniveau.
Door een ontspanningsmassage wordt de lymfe- en bloedstroom gestimuleerd waardoor de stofwisseling en vochthuishouding gunstig wordt beïnvloed.
De sportmasseur kan je ook helpen door bijvoorbeeld je pijnlijke enkel voor de sportieve activiteit in te tapen, zodat je spieren en banden worden ondersteund.
Op basis van de persoonlijke situatie van de sporter stelt een sportmasseur een stappenplan op zodat de massage het beste aansluit op je (sportieve) activiteiten.
Bij klachten kan een (sport)masseur het advies geven om een fysiotherapeut, (huis)arts of sportarts te bezoeken.
Hoe gaan wij te werk?
Gerard Zandkuil is als NGS*-gediplomeerd Sportverzorger-masseur werkzaam bij FYNN Fysio. Daarnaast is hij Conditie-Hersteltrainer en Sportspecifiek-Krachttrainer.
Na een korte intake wordt een onderzoek uitgevoerd op basis van uw klacht(en). Daarna wordt door Gerard een (sport)massage gegeven die aansluit bij uw problematiek. U ontvangt daarbij info en advies inzake de belasting en belastbaarheid mbt uw (sportieve) activiteiten.
De tarieven vind u op onze website.
Wanneer is onze (sport) masseur aanwezig?
Dinsdag 13.30-17.00
Woensdag 15.30-17.30
Vrijdag 08.00-12.00

art sports
Nearby hotels and apartments
Wiardaplantage, Leeuwarden, Fryslân, Nederland
Wiardaplantage, Leeuwarden, Fryslân, Nederland
Event from fynnfysio.nl