Leif de Leeuw Band plays The Allman Brothers Band

Thursday  29 November  2018  8:30 PM
Save Saved
Last update 30/11/2018
  1111

Deur open20:30
Aanvang21:00
Voorverkoop€ 12,00
Deur€ 13,00
 
 

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 6% BTW. De deurprijs bevat 6% BTW.

De laatste drie maanden van 2018 staan voor de Leif de Leeuw Band in het teken van de muziek van The Allman Brothers Band. Songs als Midnight Rider, Ramblin Man, Whipping Post en Top Gear-tune Jessica aangevuld met een greep persoonlijke favorieten van de Leif de Leeuw Band uit de Allman-discografie zullen op de setlist staan. Een authentiek southern-jamrock feest is gegarandeerd met deze unieke tribute.

De band heeft zich de afgelopen jaren al flink laten beïnvloeden door de muziek van deze southern-rockers. Deze invloeden waren al duidelijk te horen op Until Better Times en tijdens de live-shows. Toen de Allman Brothers Band op 28 oktober 2014 hun laatste show speelden, begon bij de Leif de Leeuw Band het idee te groeien om iets te gaan doen met de Allman Brothers muziek. Na het overlijden van Gregg Allman vorig jaar was het voor de band duidelijk; nu is het echt tijd om een vette tribute te gaan opzetten.

Wie in de afgelopen paar jaar naar een show van de Leif de Leeuw Band is geweest weet dat het geen standaard blues-band is. Leif: We zijn nooit bang geweest om andere stijlen te mengen met blues, dat houdt het juist spannend. Bands als de Allman Brothers Band, The Wood Brothers en Blackberry Smoke zijn daarom ook flinke inspiratie voor de band, zij mengen ook allerlei stijlen om vervolgens kun eigen sound te vormen. The Allman Brothers Band kreeg hun unieke sound doordat ze blues met jazz, rock en country mengden. Dit sluit volledig aan met wat wij gaaf vinden. aldus Leif. Ook het jam element als in de muziek van The Allman Brothers Band is iets wat er de afgelopen tijd bij de Leif de Leeuw Band in is geslopen. The Allman Brothers hadden de unieke gave om van een song van drie minuten die al te gek was een jam te maken van een kwartier die van het begin tot einde interessant bleef. Deze vrijheid van het jammen proberen wij live ook te vangen.

Om de tribute-shows extra speciaal te maken is de hulp van een aantal special guests ingeroepen. Omdat The Allman Brothers band twee drummers had, schuift Joram Bemelmans aan als 2e man naast vaste drummer Tim Koning. Op toetsen zal Multi talent Rick Linzel meegaan op deze tour. Last but not least, als extra zanger en gitarist: Jasper Schalks. Jasper heeft de afgelopen jaren als Americana singersongwriter al flink naam gemaakt in Nederland. Zijn debuutalbum is eerder dit jaar uitgekomen en wordt goed ontvangen in de media.

blues
Nearby hotels and apartments
Beestenmarkt 3, Goes, 4461, Zeeland, Netherlands