Klassieker: Maurice

Friday  22 March  2019  6:30 PM    Friday  22 March  2019 9:30 PM
Save Saved
Last update 23/03/2019
  114

Recurring event

Klassieker: Maurice
From 21 Mar 2019 to 03 Apr 2019
Go to the event

Donderdag 21 maart t/m woensdag 3 april | 18:30
In de verfilming van deze autobiografisch getinte roman van E. M. Forster over een verboden liefde in 1914 nemen Hugh Grant en James Wilby de hoofdrollen voor hun rekening.
Maurice roept de verstikkende conformiteit op van de Engelse samenleving aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog. Maurice Hall (James Wilby) en Clive Durham (Hugh Grant) studeren aan de universiteit van Cambridge en raken verliefd. Omdat homoseksualiteit strafbaar is in het post-Victoriaanse Engeland moeten zij hun gevoelens voor elkaar volledig geheimhouden. Nadat een vriend is gearresteerd voor homoseksualiteit verlaat Clive zijn verboden liefde en trouwt hij met een jonge vrouw.
Foster’s roman en Ivory’s verfilming laten zien wat de persoonlijke en maatschappelijke gevolgen zijn van een gedwongen leven in de seksuele ondergrondse. Maurice blijft worstelen met zijn identiteit en zelfvertrouwen, en schakelt de ‘hulp’ in van een hypnotiseur om zich te ontdoen van zijn onmiskenbare verlangens. Maar Maurice wordt verleid door Clive’s jachtmeester Alec Scudder (Rupert Graves), een gebeurtenis die diepgaande veranderingen teweegbrengt in het leven van Maurice.
Tickets & meer info: https://www.themovies.nl/film/maurice/

cinema
Nearby hotels and apartments
Haarlemmerdijk, Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Haarlemmerdijk, Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Event from themovies.nl