Ken je Mij - Trijntje Oosterhuis zingt Huub Oosterhuis

Friday  9 November  2018  7:00 PM    Friday  9 November  2018 10:00 PM
Save Saved
Last update 10/11/2018
  2635

Trijntje geeft een bijzonder en éénmalig concert ter gelegenheid van de verjaardag van haar vader Huub Oosterhuis. Dit jaar wordt de theoloog, schrijver en dichter 85 jaar. Ter gelegenheid hiervan brengt Trijntje vanuit de circuspiste, in een intieme setting, een ode aan de liedjes en teksten van zijn hand.
Deze unieke muzikale avond is door Huub en Trijntje samengesteld en geeft een persoonlijk overzicht van het werk van Oosterhuis. Hij schreef vele liederen die nog steeds door kerkkoren, maar ook door popartiesten gezongen worden.
Zowel tijdloze als actuele liederen, op toegankelijke melodieën, over wat zich afspeelt tussen mensen en de daarbij behorende persoonlijke gevoelens. Liedjes over vriendschap, solidariteit, liefde en dood.
Eén van zijn bekendste teksten is Ken Je Mij?, geschreven in het geboortejaar van Trijntje en later op muziek gezet door Stijn van der Loo. Het nummer wordt al jaren door Trijntje vertolkt en heeft zo zijn weg van de kerk, naar het theater en naar de huiskamer van vele Nederlanders gevonden.
Huub Oosterhuis: “Als kind van tien merkte Trijntje dat ze mensen blij en gelukkig kon maken door voor ze te zingen. Dat is haar leven geworden. Ik hoop dat ze mijn werk aan een jongere generatie kan doorgeven.”
Trijntje Oosterhuis: “Als kind hoorde ik de liedjes van mijn vader. Mijn passie om zelf te zingen is in zijn kerk begonnen. Nu, 35 jaar later, zijn de teksten voor mij nog even tijdloos als actueel. Ik vind het een eer om eenmalig, ter gelegenheid van zijn 85ste verjaardag, deze prachtige liedjes te mogen zingen, maar dan nu in het theater en zo toegankelijk te maken voor nieuwe generaties. Het ontroert me dat onze creatieve werelden op deze avond zo bij elkaar komen .”

concerts theater
Nearby hotels and apartments
Amstel 115-125, 1018 EM Amsterdam, Netherlands
115-125 em, amsterdam, 1018, netherlands
Amstel 115-125, 1018 EM Amsterdam, Netherlands
115-125 em, amsterdam, 1018, netherlands
Is this your event? Claim it now

Make sure your information is up to date. Plus use our free tools to find new customers.