Join us With Pride - Gay Games Amsterdam

Wednesday  23 January  2019  8:00 PM    Wednesday  23 January  2019 9:30 PM
Save Saved
Last update 24/01/2019
  439

Ruim 20 jaar geleden vonden de GayGames voor de eerste keer plaats in Europa, en wel in Amsterdam. Het motto luidde: ‘Friendship through Culture and Sports’.
Het werd een historisch moment. Niet alleen voor internationale roze sporters, maar ook voor de lhbti-community in Nederland en de stad Amsterdam.
Op 23 januari kijken we samen met Niek van der Spek, adjunct directeur van de Gay Games 1998, en Niels Wolf van Pride&Sports Amsterdam terug naar deze bijzondere gebeurtenis. Dit wordt gedaan aan de hand van historische beeldopnamen en archiefmateriaal. Daarnaast zetten we de gebeurtenis in een hedendaags licht: wat betekende de Gay Games toen, en wat betekent het nu?
GAY GAMES
De Gay Games is een sportevenement dat om de vier jaar in een ander land plaatsvindt. In 1998 werden de spelen gehouden in Amsterdam. Roze zichtbaarheid in cultuur en sport stond in ons land eerder nog in de kinderschoenen, maar kreeg tijdens de Gay Games een enorm impuls. Het werd een belangrijk podium in onze samenleving.
WITH PRIDE
De tentoonstelling With Pride brengt de turbulente geschiedenis van veertig jaar lhbti-strijd in beeld. Tijdens deze tentoonstelling zijn er
inspirerende bijeenkomsten waar we kijken naar roze activisten van toen en nu. We reflecteren op wat er in de afgelopen 40 jaar is bereikt en geven hedendaagse activisten een stem.
OBA Oosterdok - Forumzaal
Donderdag 23 februari

culture sports
Nearby hotels and apartments
Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Is this your event? Claim it now

Make sure your information is up to date. Plus use our free tools to find new customers.