Intimate Particles

Sunday  2 December  2018    Sunday  13 January  2019
Save Saved
Last update 14/01/2019
  40

Recurring event

De kunstenaars Atty Bax en Hanneke Wetzer hebben hier een selectie van hun werk samengebracht in de context van het onderliggende thema erotische kunst.
In de kunsten, in media en de publieke ruimte is er een scala aan gerelateerde kunst- en media-uitingen: van klassieke naaktstudies en -beelden tot vele zinnebeeldige verbeeldingen van de liefde en erotiek, van Hokusai met Japanse erotische kunst (Shunga) tot Joep van Lieshout met shockerende beelden in de openbare ruimte.
Het is een thema van alle tijden - en een weerspiegeling van de tijdgeest. Moraal, wetgeving, taboes en trends zijn een welkom studiegebied voor de hedendaagse antropologie. Kunst en wetenschap zijn door hun onafhankelijke positie en structurele nieuwsgierigheid een katalysator voor vernieuwing, op sociaal- maatschappelijk en cultureel gebied, maar ook in technologische en economische innovatieprocessen.
Door het - sans gene - onderzoeken van lichaamsvormen en natuurlijke schoonheid in naakt en expressieve lichamelijkheid door Hanneke Wetzer , en de verbeelding en vormgeving van de - edele - geslachtsdelen door Atty Bax worden geen bedoelde of onbedoelde shockerende effecten bereikt - maar een esthetisering van de met naaktheid, erotiek en sensualiteit verbonden verbeelding. Met de vereenzelviging van het opgeroepen beeld ontstaat een genoeglijke acceptatie, die een nieuwe hedendaagse expressie is van de mens in haar volle schoonheid.

art
Nearby hotels and apartments
Albert van Abbehuis
Bilderdijklaan, Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland
Albert van Abbehuis
Bilderdijklaan, Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland