In het Hoofd van mijn Zusje (Vivian, Vivian) Roermond

Tuesday  21 March  2017  8:00 PM    Tuesday  21 March  2017 10:00 PM
Save (22) Saved (23)
Last update 22/03/2017
  13

Documentaire met daarna, voor wie daar behoefte aan heeft, een nagesprek waarin we samen met elkaar gaan delen over kwetsbaarheid, depressie en zelfdoding.

Bestel hier alvast je kaarten;
http://www.ecicultuurfabriek.nl/eci-agenda/films

In het hoofd van mijn zusje is een kwetsbaar portret over de zus van filmmaker Ingrid Kamerling die leed aan angsten en keuzestress en uiteindelijk op 24-jarige leeftijd een einde aan haar leven maakte.

Kamerling gaat op zoek naar het hoe en waarom van haar zelfdoding, en probeert door middel van familievideo's, dagboekfragmenten en interviews met familie en bekenden een beeld te krijgen van het leven van haar zus. In het hoofd van mijn zusje gaat verder dan een persoonlijke verwerking van een familiedrama, en zet vraagtekens bij de constante roep om authenticiteit en zelfontplooiing in onze maakbare samenleving. De zelfdoding van Vivian past in de treurige ontwikkeling van het stijgend aantal zelfdodingen onder jonge mensen. In deze groep is zelfdoding doodsoorzaak nummer 1.

De documentaire ging in première in de Gouden Kalf Competitie en won zowel de jury- als de publieksprijs op het Perugia Social Film Festival in Italië en de 'Best Documentary award' op het International Film Festival Delhi.

Bij het nagesprek gaan we met regisseur Ingrid Kamerling en psychiater Chloé Bollen in gesprek over kwetsbaarheid, depressie en zelfdoding.

cinema festivals video maker
Nearby hotels and apartments
ECI Cultuurfabriek
Eci 13, Roermond, 6041, Netherlands