Het Ministerie Van Tevredenheid

Het Ministerie Van Tevredenheid
Image from kunstlijnhaarlem.nl
Fri 14 February 2020
Friday 14 February 2020
0:00 AM
Ended


Nieuwe Vide presenteert van 14 februari t/m 8 maart 2020 de solotentoonstelling Het Ministerie Van Tevredenheid van kunstenaar Michiel Westbeek. Het Ministerie Van Tevredenheid zal bestaan uit een tweeluik (een hoorspel en een korte film), waarin Westbeek de absurditeit van totale macht aan de orde stelt.
Opening 14.02.2020 18:00u/h
Beeld : Marieke Schmaal
Het Ministerie van Tevredenheid
Het eerste deel Gezichtsverlies is een hoorspel en gaat over het politiek misbruik van psychiatrie. In het tweede deel, de korte film Hooijmeyers Viool, wordt de mogelijkheid tot artistiek verzet onderzocht. Westbeek verwijst met de titel van de tentoonstelling naar de dystopische roman 1984 van George Orwell. Hierin komen verschillende ministeries voor die het tegendeel doen van wat ze beweren te zijn.
Totale macht is waanzin. Waarom zou de ene mens over de andere mogen heersen? En waarom zien we dan toch om ons heen een steeds sterker verlangen naar totalitaire machtspolitiek de kop opsteken? Maak jij je eigenlijk wel genoeg zorgen over hoe in onze maatschappij de macht verdeeld is, en over hoe goed dit systeem beveiligd is tegen opschudding?
Westbeek ontwikkelde dit tweeluik in opdracht van Nieuwe Vide, en het beleeft zijn première op de opening van de expositie, wanneer de twee werken eenmalig aansluitend vertoond worden. Gedurende de rest van de expositie zijn de werken doorlopend te zien in de expositieruimte van Nieuwe Vide. De tentoonstelling is onderdeel van het tweejarig programma van Nieuwe Vide over absurdisme. Het eerste deel ontstond tijdens een eerdere samenwerking tussen Westbeek en Nieuwe Vide. Westbeek ontwikkelde het hoorspel voor de tentoonstelling The World of K, or the prophecy of the excesses of modern bureaucracy in Nieuwe Vide, gebaseerd op Het Proces van Franz Kafka.
Over Michiel Westbeek
Michiel Westbeek (1989) is schrijver en kunstenaar. Hij heeft een achtergrond in Nederlandse literatuur, en studeerde beeldende kunst aan de HKU en het Frank Mohr Institute. In zijn werk, waaraan een uitgebreid onderzoek voorafgaat, vormt het schrijven de motor; de teksten die op deze manier ontstaan, worden vertaald in andere media; performance, film, audio, waardoor Westbeeks praktijk de grenzen tussen beeldende kunst, theater, film en performance overstijgt. Westbeek exposeerde eerder in Nieuwe Vide, Museum Bergen, SIGN Gallery en in Duitsland bij Galerie Westwerk. Daarnaast schreef en schrijft hij in opdracht van De Tekstsmederij, Toneelschuur Producties en ASKO-Schönberg.
Openingstijden
Tijdens tentoonstellingen: donderdag t/m zondag 12.00 – 17.00. En op afspraak.
Toegang gratis.

4790 Views - 13/02/2020 Last update
theater
nieuwe vide minckelersweg 6
haarlem, nederland
+31 (0)23 545 15 81


Are you an event organizer?
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Create event

Nearby hotels and apartments

haarlem, nederland

Browse other venues in Haarlem
Discover now


Discover more events in Haarlem
Discover now



nieuwe vide minckelersweg 6
haarlem, nederland
+31 (0)23 545 15 81



Are you an event organizer?
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Create event
  1. Haarlem
  2. Het Ministerie Van Tevredenheid
 
 
 
 
Your changes have been saved.