Fotocursus voor beginners

Wednesday  27 February  2019  7:30 PM    Wednesday  27 February  2019 10:00 PM
Save Saved
Last update 28/02/2019
  188

Recurring event

Fotocursus voor beginners
From 23 Jan 2019 to 06 Mar 2019
Go to the event

Op 23 januari a.s. start ik een nieuwe fotocursus voor beginners. De cursus bestaat uit 7 lesdelen nl. twee praktijk- en vijf theorielessen.
Tijdens de theorielessen leg ik de werking van de camera uit met de diverse instellingen. Natuurlijk komen het diagragma, de sluitertijd, scherptediepte, witbalans, iso en nog veel meer ook aan de orde. Ik geef je ook veel voorbeelden uit de praktijk, waar ik de afgelopen 20+ jaar tegen aan loop. Tenslotte ben ik een professionele fotograaf en geef ik al weer meer dan 10 jaar cursussen en workshops. Ook zullen de foto’s besproken worden die we gemaakt hebben en gaan maken. Daarnaast laat ik je zien wat er met fotobewerkingsprogramma’s mogelijk is. Ik werk zelf met Adobe Lightroom en Adobe Photoshop, maar veel programma’s doen ongeveer hetzelfde. Ook de lenskeuze en de invloed op het beeld komt aan orde. De compositie is nog het allerbelangrijkst van de foto en wordt uitgebreid behandeld, net als kleurbeheer en verwerking. Een stukje flitstechniek komt ook voorbij, maar de meeste cursisten hebben geen losse flitser en daarom behandel ik dat summierder.
Tijdens de praktijklessen gaan we een keer de stad in en een keer de natuur in om lekker te oefenen en te fotograferen. Daarnaast ontvang je mails met leuke tips en een aanvulling op de les. Natuurlijk wordt er ook een beetje huiswerk gegeven om te oefenen met de instellingen.
De totale vergoeding voor de cursus is 145,-- euro.
De voorlopige data zijn:
- Woensdagavond 23 januari
- Woensdagavond 30 januari
- Zaterdagochtend 2 februari
- Woensdagavond 6 februari
- Zaterdagochtend 9 februari
- Woensdagavond 27 februari
- Woensdagavond 6 maart
De data zijn onder voorbehoud en in overleg met de groep kan hij eventueel worden aangepast. Van 16 tm 24 februari is er de voorjaarsvakantie. Als er genoeg aanmeldingen zijn dan maak ik twee groepen en als je een keer niet kunt dan kunnen we een afspraak maken om die eventueel in te halen.
De theorielessen worden gegeven in Leeuwarden, het adres is de Tweebaksmarkt nr. 23. Het is het oude PTT gebouw. Parkeren is mogelijk, maar wel tegen betaling. Let er wel op dat het druk kan zijn. De thee en koffie is natuurlijk gratis.
Je hebt niet een spiegelreflexcamera nodig, maar wel een camera die je kunt instellen in de P-M-A-S standen. Bij Canon is dat P-M-Av-Tv standen.
Stuur even een mailtje naar: info@simonvanderwoude.nl als je mee wilt doen. Een pbtje mag natuurlijk ook, maar daar wil ik nog wel eens overheen kijken.
Greetz,
Simon

technology photography
Nearby hotels and apartments
Jan Luykenstraat, Leeuwarden, Fryslân, Nederland
Jan Luykenstraat, Leeuwarden, Fryslân, Nederland