Film: The Museum (2017)

Tuesday  6 November  2018  1:30 PM    Tuesday  6 November  2018 2:45 PM
Save Saved
Last update 07/11/2018
  38

Als onderdeel van SERET International, het Israëlische film- en tv-festival, vertoont het Joods Cultureel Kwartier de documentaire The Museum, over het Israëlmuseum in Jeruzalem.
The Museum (Israël, regie Ran Tal, 2017) is een documentaire die de Israëlische ziel probeert te verkennen. Het is een puzzel die de unieke essentie van het Israëlmuseum in Jeruzalem wil definiëren binnen de uitzonderlijke geografische, historische en politieke context waarin het functioneert.
Met een scherpe en ironische blik volgt de film de bezoekers, observeert de waarnemers, luistert naar de sprekers en daalt af naar de magazijnen, laboratoria en conferentiezalen. De Amerikaanse museumdirecteur, de zingende beveiligingsagent, de Jeruzalemse conservator, de Charedische kasjroet-inspecteur, de Palestijnse gids en de blinde bezoeker zijn slechts enkele van de personages die voorbijkomen.
Ongeveer 18 maanden lang verzamelde regisseur Ran Tal beelden van het dagelijkse reilen en zeilen van het Israëlmuseum en voegde het samen tot een filmische collage; oplettend, gevoelig en adembenemend mooi. De film beleeft hier zijn Nederlandse première.
TAAL
Hebreeuws, Engels, Arabisch, Jiddisj, met Engelse ondertitels
DUUR
72 minuten
LOCATIE
Joods Historisch Museum
Nieuwe Amstelstraat 1
1011 PL Amsterdam
TOEGANG
€9,00
Voor deze film moet een apart entreebewijs aangeschaft worden, dat niet geldig is voor de tentoonstellingen
https://jck.nl/nl/event/film-museum-2017

cinema festivals Museum
Nearby hotels and apartments
web.prioticket.com
amsterdam, netherlands
web.prioticket.com
amsterdam, netherlands