Fietsen langs oorlogsmonumenten in Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen

Fietsen langs oorlogsmonumenten in Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen
Image from natuurmonumenten.nl
Sat 14 September 2019
Saturday 14 September 2019
8:00 AM - 11:00 AM
Ended

Zaterdag 14 september is het Open Monumentendag. IVN geeft dan speciale aandacht aan de cultuurhistorie van de Loonse en Drunense Duinen en organiseert een fietstocht met een duingids. Kom met ons op deze dag en bezoek drie van de vijf oorlogsmonumenten in het gebied, 73 jaar na de oorlog. De tocht is van 10.00 uur tot ongeveer 13.00 uur en start bij de parkeerplaats van Landgoed Bosch en Duin, Schoorstraat 50 in Udenhout.
Sporen uit het verleden
We bezoeken het monument bij Bosch en Duin, het Udenhouts Mariakapelletje en het Vredesmonument in Kaatsheuvel. De gids laat je verder sporen uit het verleden zien zoals bomkraters en een loopgraaf. Natuurlijk komt ook de natuur volop aan bod en hoor je meer over het kappen van het bos ten behoeve van het stuifzandherstel. Dit laatste brengt overigens ook gevaren met zich mee... Namelijk dat granaten bloot komen te liggen. De fietstocht - met soms een korte wandeling - duurt ongeveer drie uur en is 18 kilometer lang.
Informatie en aanmelden
Over IVN
IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Onze 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!

325 Views - 15/09/2019 Last update
Loonse en Drunense Duinen, Bosch en Duin
Schoorstraat 50, Udenhout, NL


Are you an event organizer?
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Create event

Nearby hotels and apartments

Schoorstraat 50, Udenhout, NL

Browse other venues in Waalwijk
Discover now


Discover more events in Waalwijk
Discover now


Loonse en Drunense Duinen, Bosch en Duin
Schoorstraat 50, Udenhout, NLAre you an event organizer?
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Create event
  1. Waalwijk
  2. Fietsen langs oorlogsmonumenten in Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen
 
 
 
 
Your changes have been saved.