Falun Dafa / Falun Gong - Elke zaterdag - Gratis lessen - Stadspark Maastricht

Sunday  26 May  2019  10:00 AM    Sunday  23 June  2019 11:30 AM
Save Saved
Last update 24/06/2019
  15252

Falun Dafa is een praktijk van het verfijnen van lichaam en geest door speciale oefeningen en meditatie. Falun Dafa, ook wel Falun Gong genoemd, is in 1992 door dhr. Li Hongzhi bekend gemaakt in China en wordt nu over de gehele wereld door meer dan 100 miljoen mensen beoefend.

In Falun Gong wordt de geest gecultiveerd door Xinxing (de morele kwaliteit) te verhogen. Xinxing wordt verhoogd door zich steeds meer in overeenstemming te brengen met de karakteristiek van het universum, Zhen-Shan-Ren. Dit staat voor Waarachtigheid, Mededogen, Verdraagzaamheid.

De cultivatie van het lichaam in Falun Gong bestaat uit een vijftal oefeningen. Er zijn 4 staande oefeningen en één zittende meditatie. De langzaam bewegende oefeningen zijn geschikt voor alle leeftijden en ze zijn gemakkelijk te leren. Ze hebben een zeer positieve invloed op de gezondheid. Na langere beoefening wordt bij het uitvoeren van de oefeningen een meditatieve toestand vereist, een lege doch bewuste geest.

Alle activiteiten van Falun Dafa zijn gratis. Op het internet zijn alle boeken en videoclips van de oefeningen gratis te downloaden.

De oefenlessen gaan door op zaterdagmorgen van 10u tot 11u30 in het Stadspark van Maastricht. Best een seintje vooraf naar Petra: spulnik@icloud.com of 06-46 13 64 87 

culture sports philosophy education workshop yoga Training
Nearby hotels and apartments
Prins Bisschopsingel, Maastricht, 6211, Limburg, Nederland
Prins Bisschopsingel, Maastricht, 6211, Limburg, Nederland