Expositie ‘ALLES IS ROND / BEWEGING’

Expositie ‘ALLES IS ROND / BEWEGING’
Image from kunstlijnhaarlem.nl
Fri 17 January 2020
Friday 17 January 2020
0:00 AM
Ended

Op vrijdag 17 januari 2020 is de expositie Alles is rond / Beweging” in de Kloostergangen van het Stadhuis in Haarlem geopend. Acht kunstenaars van kunstenaarsvereniging Kunst Zij Ons Doel hebben zich laten inspireren door deze thema’s. Hun bijzondere werken zijn te zien tot en met 21 februari 2020.
Voordat u komt kijken naar hun kleurrijke werken, laten wij u eerst kennis laten maken met de kunstenaars, hun motivatie om mee doen aan deze expositie en hun visie op wat rond is en/of hoe zij beweging interpreteren in hun tentoongestelde werk.
De Kunstenaars
Bij
Josée Gouda
schoot bij het woord cirkel als eerste het woord recycling, eigenlijk opnieuw rond gaan, te binnen. Zij is al een tijdje bezig met het hergebruiken van oude materialen uit eigen verzameling en vanuit kringloopwinkels. “Ik maak er collages van die vooral herinneringen uit de tijd van de jaren 50, 60 en 70 oproepen”, zegt Josée. “Daarnaast een negenluik van putdeksels met ieder hun eigen unieke ronde vorm”.
Jose Gouda
Mary Admiraal
Mary Admiraal
daarentegen dacht meteen aan ronde bierviltjes. En de Brexit speelde… “Ik dacht: “Boris what’s your next step???”. Antwoord zal ik niet krijgen, maar deze vraag telt natuurlijk voor iedereen!”
In de winter trekt Mary zich terug in haar atelier. Dan schildert zij graag series. Na haar salsa danslessen bijvoorbeeld, is zij salsa schilderijen gaan maken. Zij vond dat zo leuk, dat dit een hele serie is geworden.
Bij
Rob Clous
is de hele expositie rond: etsen in het rond, zelfs de etsplaten van zink zijn hier rond en ook de inlijsting was een heel karwei om het rond te maken. De onderwerpen: de ruimtevaart… andere planeten… het regenwoud. Rob: “Bij rond denk ik aan: rond neuzen… rondzingen… ronduit… ronde tafel… de ronde doen en rotonde”.
Rob Clous
Adriaan Brand
Het werk van
Adriaan Brand
is opgebouwd uit lagen. “Het basismateriaal bestaat uit eigen foto’s die het startpunt zijn voor een uitgebreide bewerking. Het resultaat is iets nieuws dat toch herkenbaar blijft”. Adriaan vervolgt: “Mijn fotowerk gaat over leven terwijl er bijna geen mensen in voorkomen… Misschien omdat je geen beweging en geluid nodig hebt maar juist stilte om iets van betekenis te voelen. Het gaat mij er vooral om, om mijn manier van kijken door te geven in de hoop dat het herkenning oplevert. De invloed van ons mensen is immers overal, ook als we even niet in beeld zijn…”
Hans van Duivenbode
verbeeld voor deze expositie het sprookje “Stoomzeep”. Hans citeert: “Met enorm geklots en geborrel kwamen zeepbellen in betoverende kleuren buitelend en dansend uit het spaarnewater omhoog. …” “… zij bewogen langs de Koudenhorn, de Bakenessergracht, de Grote Markt en Riviervismarkt. Overal waren zeepbellen en vormden zich in en om alles heen…”. Benieuwd hoe dat er uit ziet? Kom het werk ‘motus balla est’ van Hans bekijken en aanschouw de zeepbellen in Haarlem.
Hans Duivenboden
Van het Haarlemse water naar het aardse, de terra kleuren van de aarde die je onder andere in Spanje aantreft, is in de Kloostergangen maar een kleine stap.
Lottie Buit
vindt dit geweldig. “In Spanje zijn de sterrenhemels zo overweldigend helder. Het heelal overvalt je. Ik heb de aarde van het land meegenomen en verwerkt in de verf om zo de Aarde, het aardse en het Universum te laten samensmelten tot één geheel. Oneindig. De cirkel is rond”.
Jan Nijland
vertaalt emotie in kleur en beweging, Eerst snel en spontaan, daarna zoekend, tot er een beeld ontstaat dat ook los van de oorspronkelijke emotie standhoudt.
En dan staat u voor de schilderijen van
Arnold Janssen
. Of beter, gaat u daar maar even voor zitten. In zijn schilderijen gebeurt zo ontzettend veel. U ziet een magische wereld en vanaf het moment dat u beter kijkt, komt het schilderij tot leven en in één beweging wordt u deze magische wereld ingezogen. U wordt onderdeel van die wereld en u ziet steeds meer…
Arnold Janssen
Openingstijden
De  expositie loopt tot en met 21 februari 2020 en is op werkdagen te zien in de Kloostergangen.

14067 Views - 22/02/2020 Last update
music
grote markt 2
kloostergangen, haarlem


Are you an event organizer?
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Create event

Nearby hotels and apartments

kloostergangen, haarlem

Browse other venues in Haarlem
Discover now


Discover more events in Haarlem
Discover now


grote markt 2
kloostergangen, haarlemAre you an event organizer?
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Create event
  1. Haarlem
  2. Grote Markt
  3. Expositie ‘ALLES IS ROND / BEWEGING’
 
 
 
 
Your changes have been saved.