Excursie 16: Maarsingh & van Steijn

Wednesday  27 February  2019  1:00 PM    Wednesday  27 February  2019 4:00 PM
Save Saved
Last update 28/02/2019
  182

Ben jij geïnteresseerd in seksuologie en relatietherapie? Zou jij later bij een psychologenpraktijk aan de slag willen gaan? Dan is deze excursie echt iets voor jou! Ga met ons mee naar Maarsingh & van Steijn op 27 februari in Leeuwarden!
Relatietherapie is een therapievorm waarbij relatieproblemen tussen personen aan bod komen. Het doel van de psycholoog is om beide personen in de relatie tot elkaar te laten komen door langdurig ingesleten patronen te veranderen. De psycholoog helpt om bepaalde gebeurtenissen in kaart te brengen die aanleiding geven voor conflicten in de relatie. Door middel van relatietherapie leren partners op een andere manier met elkaar om te gaan en beter te communiceren.
Als partners seksuele problemen ondervinden in hun relatie, vinden zij het vaak moeilijk om dit met elkaar te bespreken. Dit kan op den duur spanningen veroorzaken. Ook kunnen mensen zelf met vragen over seksualiteit zitten die ze liever niet met hun partner willen delen. Seksuele problemen gaan vaak gepaard met veel onzekerheid en schaamte. Ook is er vaak een complexe samenhang met andere lichamelijke en/of psychische en/of relationele problemen. Een seksuoloog kan hierbij helpen. Een seksuoloog is een GZ psycholoog of arts, die gespecialiseerd is in het diagnosticeren en zelfstandig behandelen van seksuele problemen. De behandeling bestaat uit gespreksvoering (vaak met de partner erbij) en oefeningen of opdrachten voor thuis. Een seksuoloog werkt nauw samen met andere hulpverleners, zoals de fysiotherapeut of uroloog.
Maarsingh & van Steijn is een psychologenpraktijk met diverse specialisten in dienst. Relatietherapie en seksuologie zijn onderdeel hiervan. Irma van Steijn is samen met haar man Bernard Maarsingh directeur en eigenaar van Maarsingh & van Steijn. Zij heeft drie gecertificeerde specialisaties: GZ-psycholoog, A&O- psycholoog en seksuoloog NVVS. Irma van Steijn heeft daarnaast bekendheid opgedaan als vaste conflictbemiddelaar bij Bonje met de Buren en is te zien in het nieuwe tv-programma 7 year switch.
In haar praktijk zal Irma van Steijn samen met een collega vertellen over hun werk als psycholoog. Tijdens de excursie zullen we meer inzicht krijgen in wat relatietherapie en seksuologie precies inhoudt en welke technieken er gebruikt worden. Daarnaast worden er een aantal oefeningen laten zien. Lijkt het jou interessant om meer te weten te komen over de werkzaamheden van psychologen in deze richting? Dan moet je zeker met ons mee gaan op excursie naar Maarsingh & van Steijn! Meld je aan via https://eventix.shop/5sz5ndxz.
Kosten:
Ticket: € 4,-
SPS-NIP leden: Gratis
Mocht je hier nog vragen over hebben dan horen wij dit uiteraard graag van je via de mail lec@spsnip.nl.

art
Nearby hotels and apartments
Leeuwarden, friesland
Jan Luykenstraat, Leeuwarden, Fryslân, Nederland
Leeuwarden, friesland
Jan Luykenstraat, Leeuwarden, Fryslân, Nederland