Eric Vloeimans - Levanter

Thursday  25 January  2018  8:15 PM    Thursday  25 January  2018 11:15 PM
Save (2) Saved (3)
Last update 26/01/2018
  494

Een ontmoeting tussen drie magische musici : “fluister” trompettist Eric Vloeimans, de gevierde Syrische klarinettist Kinan Azmeh en de lyrische pianist Jeroen van Vliet.

De Syrische componist en klarinettist Kinan Azmeh gebruikt muziek om culturele grenzen te overbruggen, onder meer in Yo-Yo Ma’s Silk Road Ensemble. De New York Times roemt zijn virtuositeit, anderen zijn “incredibly rich sound”. Azmeh heeft dan ook een uniek geluid, dat niet onder één noemer te vangen valt. Geboren in Damascus en opgeleid aan de befaamde Juilliard School in New York, treedt hij inmiddels op over de hele wereld.

Eric en Kinan leerden elkaar in 2011 kennen tijdens een editie van Imagining Europe, georganiseerd door de European Cultural Foundation. Het concert wat zij daar gaven was het begin van een regelmatige samenwerking, zoals meteen in de zomer van dat jaar op North Sea Jazz. Eric en Jeroen spelen al meer dan twee decennia met elkaar en hebben een muzikale telepathie.

Eric Vloeimans is de bekendste trompettist van Nederland en Jeroen van Vliet is componist en pianist, winnaar van de begeerde Boy Edgar prijs 2014. Deze drie topartiesten nemen je mee op avontuur, een reis over de grenzen van jazz, klassiek, “wereld” muziek op een vliegend tapijt van betoverende klank.
Kaartprijs: € 22,50

music concerts jazz
Nearby hotels and apartments
Theater de Koornbeurs
Noord 2, Franeker, 8801, Netherlands

No posts on the event's notice board

Theater de Koornbeurs
Noord 2, Franeker, 8801, Netherlands
Is this your event? Claim it now

Make sure your information is up to date. Plus use our free tools to find new customers.