CrossFit Hoorn: Gymnastic Clinic(s)

Tuesday  16 April  2019  7:15 PM    Tuesday  16 April  2019 8:30 PM
Save Saved
Last update 17/04/2019
  438

Recurring event

CrossFit Hoorn: Gymnastic Clinic(s)
From 16 Apr 2019 to 16 Apr 2019
Go to the event

Vanaf volgende week dinsdag organiseert CrossFit Hoorn drie Gymnastic Clinics door coach Esther bij Turnhal GTS.
- Hoe ziet een les eruit? -
Een les duurt 75 minuten en bestaat uit:
* Een korte, intensieve warming up.
* Mobiliteit gericht op de skill.
* Basis (core)kracht.
* Voorwaarden training (het aanleren/verbeteren van de juiste houdingen).
* Oefenen van de skill (in stapjes).
We starten de eerste reeks met de 'Bar Muscle Up' (BMU).
Deze complexe beweging zal in kleine stukjes progressie doorgenomen worden. Elke les worden alle stappen in de progressie richting de BMU behandeld, waarbij we steeds één onderdeel specifiek & uitgebreidt doornemen. Denk hierbij aan de 'kip swing', de 'pull' of de 'transitie'. Tijdens de hele les zal één van deze onderdelen centraal staan, zodat je straks in elk deel van de Bar Muscle Up over de benodigde mobiliteit, kracht en houdingen beschikt.
- Voor wie is het geschikt? -
Iedereen! Net als in een gewone CrossFit les worden de bewegingen aangepast aan ieders niveau. Het grootste gedeelte van de les zal bestaat uit het creëren van de juiste voorwaarden (kracht, mobiliteit, houdingen), en niet zo zeer aan het ‘proberen’ van de skill. Als de voorwaarden kloppen, is de skill alleen nog gevolg!
- Waar is het? -
De lessen vinden plaats in de turnhal in Grootebroek. Het grote voordeel hiervan is dat er overal een zachte ondergrond is en tal van veilige oefensituaties gecreëerd kan worden.
https://www.gts-stedebroec.nl/
- Hoeveel lessen moet ik volgen? -
Uiteraard zal je de meeste progressie boeken als je bij alle lessen aanwezig bent want uiteindelijk is herhalen de key voor het aanleren/verbeteren van een (nieuwe) skill. Ook weet je zo zeker dat je alle delen uitgebreid meekrijgt. Het hoeft geen probleem te zijn als je niet alle lessen kunt, de bewegingen worden aangepast aan jouw niveau. Wel zal je dan dus de uitgebreide uitleg/opbouw van een specifiek deel missen.
- Ik kan al een bar muscle up: heb ik hier nog iets aan? -
Absoluut! Hoe beter de voorwaarden ontwikkeld zijn, hoe beter je techniek wordt en hoe efficiënter je de BMU's er uit kunt knallen tijdens de WOD's! In de turnhal zijn genoeg mogelijkheden om de Bar Muscle Up uitdagend te maken, bijvoorbeeld binnen een complex aan de rekstok. Geef dit ook gerust aan!
https://www.youtube.com/watchv=ExlyN30uhEo
- Wanneer vinden de clinics plaats? -
Op dinsdag 9, 16 en 23 april a.s. van 19:15 tot 20:30 uur.
- Kosten & aanmelden -
Een losse les kost € 10,- per persoon. Wanneer je bij alle drie de clinics aanwezig bent, kost dit € 25,- p.p. De betaling dient contant te worden geschieden bij aanvang van de clinic(s). Inschrijven voor de clinic dient middels het lesrooster in Sportbit te worden gedaan. Uiteraard kost dit verder géén credit.
- Vragen?-
Stel ze gerust aan coach Esther!

sports
Nearby hotels and apartments
Bedrijfsweg, Stede Broec, Noord-Holland, Nederland