Coopluydenmarkt 2019

Friday  2 August  2019  11:00 AM    Friday  2 August  2019 9:00 PM
Save Saved
Last update 18/05/2019
  34

Bezoek op vrijdag 2 augustus 2019 van 11.00 tot 21.00 de dertigste editie van de Coopluydenmarkt in het centrum van Appingedam.
De Coopluydenmarkt is een gezellige markt in middeleeuwse stijl in het sfeervolle historische centrum van Appingedam. Naast de markt is er veel theater, muziek, dans en zijn er diverse activiteiten voor kinderen.
Naast een warenmarkt waarbij handelsgoederen met een knipoog naar de Middeleeuwen een belangrijke rol spelen is er natuurlijk veel meer te beleven. Doorgaans trekt het sfeervolle evenement duizenden bezoekers.
De periode van de Middeleeuwen spreekt tot de verbeelding. Boogschieten, de ridderspelen, de middeleeuwse muziek, dans, straattheater en natuurlijk bedelaars. Vele vrijwilligers figureren voor de Coopluydenmarkt als landloper, heks, mismaakten en ander gespuis. Soms zo levensecht dat je je af vraagt of je echt bent terug gegaan in de tijd. Voor diegenen die verantwoording willen afleggen voor hun misdaden is de beruchte schandpaal aanwezig nabij de Nicolaïkerk.

theater
Nearby hotels and apartments
Coopluydenmarkt Appingedam
Wijkstraat, Appingedam, Groningen, Nederland
Coopluydenmarkt Appingedam
Wijkstraat, Appingedam, Groningen, Nederland