CoderDojo Den Haag Zondag 22 september 2019

COVID-19: many events have been canceled or postponed, please check with the organizer the event status.
CoderDojo Den Haag Zondag 22 september 2019
Image from eventbrite.nl
Sun 22 September 2019
Sunday 22 September 2019
1:30 PM - 4:00 PM
Ended

Reserveer een plek voor deze dojo! Heb je gereserveerd en je kan toch niet komen, zeg dan op tijd af zodat we iemand anders blij kunnen maken! Afzeggen via eventbrite of contact@coderdojo-denhaag.nl

 

Scratch

Voor beginnende programmeurs gaan we aan de slag met Scratch! Scratch is gratis software die ontwikkeld is om te leren hoe computers werken. De speelse presentatie, alsof je met lego aan het bouwen bent, maakt dat iedereen ermee aan de slag kan. Je kunt er van alles mee maken, bijvoorbeeld filmpjes, spelletjes, verhalen en muziek.

 

HTML / JavaScript (12+)

JavaScript is de programmeertaal voor een browser zoals Internet Explorer en Google Chrome. Voor meer gevorderde programmeurs in spé gaan we hiermee aan de slag. Je leert onder meer wat variabelen en functies zijn en hoe je de browser kunt laten reageren op muis en toetsenbord. Je leert ook over JavaScript-frameworks. Je maakt onder meer zelf een rekenmachine in JavaScript, maar als je wat tijd over hebt maak je een spel: van woorden raden tot breakout of flappy bird. Is JavaScript nog wat te ingewikkeld? Begin dan met HTML. Iedere website op internet bestaat uit webpagina's die gemaakt zijn met HTML. Je leert zelf een webpagina opmaken en te vullen. Als je wilt publiceren we je resultaat ook gelijk op het internet zodat je het kunt laten zien aan anderen.

 

Legomindstorms

We hebben ook een sessie met Lego Mindstorms robots programmeren. Je kan je eigen laptop meenemen en ook je eigen robot als je die hebt. Maar als je geen eigen robot hebt is dat ook goed, dan kan je die van ons gebruiken.

 

3D ontwerpen

Ontwerp een 3D sleutelhanger met je naam of maak een heel eigen ontwerp! We werken met het online programma Tinckercad, waarmee je thuis ook zelf verder kan ontwerpen. Een account aanmaken is makkelijk en gratis. Omdat het printen veel tijd kost, zal je ontwerp waarschijnlijk niet geprint kunnen worden.Je kan je ontwerp wel altijd bij een extern bedrijf printen, bijvoorbeeld Repro van de Kamp  https://www.repro-3d-printservice.nl/ of MTB3D https://www.mtb3d.com/ Vraag wel welke kosten daar aan verbonden zijn.

 

Micro:bit

Leer programmeren met de micro:bit van 4 bij 5 cm. Het micro-computertje heeft knopjes voor de bediening. Er zitten 25 led lampjes op die dienst doen als beeldscherm. Deze staan in rijen van 5 bij 5 op de voorkant. Het apparaatje kan met vier verschillende programmeertalen worden aangestuurd.  

 

Afzeggen

Heb je een ticket en kun je toch niet komen, laat het ons dan zo snel mogelijk weten via Eventbrite of via contact@coderdojo-denhaag.nl. We kunnen dan weer iemand van de wachtlijst blij maken.

 

Laptop

Neem je laptop mee als je er één hebt, wij hebben een beperkt aantal laptops te leen. Als je geen laptop hebt, geef dat dan op bij je inschrijving.

Programma:

Start: 13.30 uur - Einde: 16.00 uur
Let op: voor deelnemers jonger dan 12 jaar geldt dat je een ouder/verzorger mee moet nemen. De ouders hoeven niet de hele tijd aanwezig te zijn maar moeten wel in de buurt blijven zodat ze snel contact kunnen opnemen.

 

Veelgestelde vragen

Wat zijn de vervoers-/parkeermogelijkheden voor het evenement?
Het Spui is prima bereikbaar met vrijwel alle tram- en buslijnen in Den Haag. Meer informatie over de mogelijkheden staan op deze pagina.

Wat mag ik wel/niet meebrengen naar het evenement?
We zorgen voor wat drinken en te eten. Het enige dat je dus hoeft mee te nemen is een laptop. Heb je geen laptop, neem dan contact met ons op en dan proberen we er eentje te regelen. 

Moet ik mijn ticket afgedrukt meenemen naar het evenement?
Nee, we houden een lijstje bij van alle deelnemers, dus je hoeft geen eigen ticket mee te nemen.

Donaties en sponsors
De CoderDojo is gratis omdat vrijwilligers het helpen organiseren. Ook de locatie is voor deze middag gratis beschikbaar gemaakt door de bibliotheek Den Haag. We zouden graag meer workshops aanbieden, met nieuwe materialen als Microbits en Raspberry PI, en software als App Inventor en PHP.

Kent u een bedrijf dat het belangrijk vindt om kinderen op jonge leeftijd in staat stellen hun interesse voor IT te ontdekken en te ontplooien? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden tot sponsoring.

Op https://www.coderdojo-denhaag.nl/sponsoring/ vindt u meer informatie om zelf rechtstreeks geld te doneren of CoderDojo Den Haag te steunen als sponsor. De volgende sponsors hebben ons al geholpen.

DevoteamKiwi Electronics

English?
Although we publish our event in Dutch, if you are non-native Dutch speaking, you are still welcome to join. Our mentors will do their best to guide you through the workshops in English. Some are fluent in English, some less so, but we all speak code! 

 

135 Views - 23/09/2019 Last update
music
Bibliotheek Den Haag
Spui 68, Den Haag, 2511 BT, Zuid Holland, Netherlands
Event from
eventbrite.nl

Are you an event organizer?
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Create event

Nearby hotels and apartments

Spui 68, Den Haag, 2511 BT, Zuid Holland, Netherlands

Browse other venues in The Hague
Discover now


Discover more events in The Hague
Discover nowBibliotheek Den Haag
Spui 68, Den Haag, 2511 BT, Zuid Holland, Netherlands
Event from
eventbrite.nl


Are you an event organizer?
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Create event
  1. The Hague
  2. Bibliotheek Den Haag
  3. CoderDojo Den Haag Zondag 22 september 2019
 
 
 
 
Your changes have been saved.