OUT OF THE BOX – Museum in Bloei

COVID-19: many events have been canceled or postponed, please check with the organizer the event status.
OUT OF THE BOX – Museum in Bloei
Image from kunstlijnhaarlem.nl
Sat 21 March 2020
Saturday 21 March 2020
0:00 AM
Ended

Elk voorjaar staat het Haarlemse Frans Hals Museum letterlijk in bloei. Zalen met oude meesters en hedendaagse kunst worden voorzien van overweldigende bloemcreaties in de mooiste design- en historische vazen uit de collectie, aangevuld met bruiklenen. ‘Out of the Box’ is het jaarthema van het museum en van deze tentoonstelling, die is te zien van 21 maart tot en met 17 mei 2020.
Foto: Laura Alting
WEELDERIG, SPANNEND, KLEURRIJK
Het gebeurt zelden: verse bloemen of planten in museumzalen. Eén keer per jaar laat het Frans Hals Museum op locatie Hof zien dat dit, onder strikte omstandigheden, mogelijk is. Het museum krijgt hierdoor een unieke, huiselijke en ‘florale’ sfeer in de periode dat in het nabijgelegen Lisse de Keukenhof geopend is. Het Frans Hals Museum maakt van Museum in Bloei een spannend tweeluik, dat mogelijk wordt gemaakt door de Vrienden van het Frans Hals Museum.
Van 21 maart tot en met 19 april verzorgt het Vip’s team van de Vrienden van het Frans Hals Museum onder leiding van
Vibeke Struben
de eerste fase van Museum in Bloei. In 1989 startte een enthousiaste groep vrijwilligers van de Vrienden met het maken van bijzondere boeketten in de museumzalen. Dat bleek een groot succes. Al meer dan dertig jaar lang sieren de boeketten van dit team het museum. Hun presentatie kenmerkt zich door enerzijds uitbundige en anderzijds subtiele boeketten die op een bijzondere manier worden afgestemd op de stijl van de zaal en de schilderijen. Ze maken daarbij graag gebruik van niet alledaagse bloemen en takken. Dit jaar zullen er naast vazen uit de collectie ook bijzondere vazen van onder andere Mobach worden gebruikt. Hun presentatie kenmerkt zich door zowel uitbundige als subtiele boeketten, die nauwgezet worden afgestemd op de stijl van de zaal en de schilderijen.
Het tweede deel van de presentatie – van 19 april tot en met 17 mei – is in handen van bloemkunstenaar
Paul Wijkmeijer
en zijn team van bloemenatelier
Klavertje Vijf
. Wijkmeijers boeketten zijn weelderig, spannend en kleurrijk. Hij zoekt naar nieuwe wegen om bloemen in de hoofdrol te zetten en schuwt daarbij bijzondere arrangementen niet.
DE NIEUWE BLOEMEN VAN HALS
Als onderdeel van Museum in Bloei ontwikkelde de Haarlemse fotograaf Fjodor C. Buis dit jaar ‘De nieuwe bloemen van Hals’. Voor dit project fotografeerde Buis stapsgewijs bloemen op de top van hun bloei tot het punt dat alle levenssappen verdwenen zijn. Het resultaat is te zien in de binnentuin van het Frans Hals Museum.
Fotografie: Simone van Rees
HAARLEMSE HELDEN. ANDERE MEESTERS
De bloemkunstwerken worden getoond op de locatie Hof aan het Groot Heiligland 62. Daar is gelijktijdig de collectiepresentatie Haarlemse Helden. Andere Meesters te zien, met naast Frans Hals de vele andere ‘helden’ uit de collectie 16e en 17e eeuwse schilderkunst van het museum in combinatie met werken van hedendaagse kunstenaars uit de verzameling van het museum.

9778 Views - 20/02/2020 Last update
art Museum
groot heiligland 62
rans hals museum | hof, haarlem, 2011, es

Are you an event organizer?
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Create event

Nearby hotels and apartments

rans hals museum | hof, haarlem, 2011, es

Browse other venues in Haarlem
Discover now


Discover more events in Haarlem
Discover nowgroot heiligland 62
rans hals museum | hof, haarlem, 2011, es


Are you an event organizer?
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Create event
  1. Haarlem
  2. groot heiligland 62
  3. OUT OF THE BOX – Museum in Bloei
 
 
 
 
Your changes have been saved.