Borrelknowtje #3: Simone van Saarloos over het monogame drama

Friday  23 September  2016  6:00 PM    Friday  23 September  2016 9:00 PM
Save (105) Saved (106)
Last update 11/10/2016
  4

Het stijgend aantal singles wordt vaak geduid als een symptoom van individualisering en epidemische bindingsangst. Mensen zouden geliefden ‘shoppen’, aan keuzestress lijden, overgave missen en geen toewijding tonen. In plaats van de exclusieve relatie als de ultieme verbinding te zien, vraagt Simone van Saarloos zich af hoe we op individuele wijze relationeel kunnen leven. In ‘Het monogame drama’ stelt zij dat singles de wereld verbeteren: ze spreiden hun sociale risico, gaan gevarieerde verbintenissen aan en oefenen zich in diversiteit. Want vrijheid vieren doe je in verbinding. Single-zijn is geen tussenfase of momentele status, het is een levenskunst!

Over Simone van Saarloos
Simone studeerde literatuurwetenschappen en filosofie in Amsterdam. Ze is freelance publicist en columnist voor Vrij Nederland. In 2015 verscheen haar bundel ‘Ik deug/deug niet’, gevolgd door ‘Het monogame drama’.

Over Borrelknowtje
Borrelknowtje is dé informatieve vrijdagmiddagborrel in informele setting. Met zo’n vijf à zes rollende borrelnootjes in je hand krijg je een lezing voorgeschoteld door hedendaagse denkers over uiteenlopende maar uiteraard reuze-relevante vraagstukken.

Borrelknowtje #3
Datum: 23 september
Inloop: 17.00 uur
Aanvang: 18.00 uur stipt!
Locatie: WALTER, Spijkerstraat 19 in Arnhem
Entree is gratis
Graag aanmelden via Facebook of via info@walterinarnhem.nl

Nearby hotels and apartments
WALTER
Spijkerstraat 19, Arnhem, Netherlands
WALTER
Spijkerstraat 19, Arnhem, Netherlands