Bo Yi - 8-daagse Shang Han Lun training

Friday  22 March  2019  10:30 AM    Friday  22 March  2019 4:30 PM
Save Saved
Last update 23/03/2019
  1029

Recurring event

Bo Yi - 8-daagse Shang Han Lun training
From 19 Apr 2019 to 19 Apr 2019
Go to the event

8-DAAGSE SHANG HAN LUN TRAINING
Hoewel de Shang Han Lun (Treatise on Cold Disease) in de reguliere opleidingen meestal weinig tot geen aandacht krijgt, is het onder de gevestigde artsen in China een van de meest besproken boeken. De Shang Han Lun is in de 2e eeuw samengesteld door Zhang Zhong Jing en het merendeel van de besproken formules wordt heden ten dage nog veelvuldig gebruikt. Dit blijkt ook uit het feit dat meer dan een kwart van alle formules in het formuleboek van Bensky uit de Shang Han Lun komen.
De Shang Han Lun is de belangrijkste van de 4 niet te missen klassiekers volgens alle top-artsen in China. “Wie een goede TCM arts wil worden moet de Shang Han Lun bestudeerd hebben.” Loed Rakels, de docent van deze bijscholing heeft de Shang Han Lun heeft jarenlange ervaring met de toepassing van de Shang Han Lun. Hij heeft diverse Shang Han Lun specialisten in binnen- en buitenland bezocht. Ook in zijn eigen praktijk heeft hij gezien dat de resultaten van zijn behandelingen al tijdens het bestuderen van de Shang Han Lun aanzienlijk verbeterden.
De Shang Han Lun leert je veel breder te kijken dan de Zang Fu (orgaan)differentiatie. Aan de hand van soms subtiel beschreven afwijkingen van diverse patronen wordt je diagnose, differentiatie en inzicht in de pathomechanismen aanzienlijk verbeterd. Daarbij leer je ook denken in ‘formule-patronen’, zoals een Gui Zhi Tang patroon, of een Si Ni Tang patroon.
Deze training is opgebouwd uit 8 lesdagen. Tijdens de eerste dag wordt de achtergrond en het kader van denken in de Shang Han Lun besproken. De grote lijnen en structuren worden eerst duidelijk gemaakt, om in de daarop volgende lessen de belangrijkste ‘lines’ uit de 6 divisies te bespreken en toe te lichten. Je leert zo een andere, meer klassieke manier van TCM denken. Een manier zoals TCM oorspronkelijk bedoeld is. Iedere les zal er een patiënt aanwezig zijn om de differentiatie en behandeling van de Shang Han Lun meteen in de praktijk toe te passen.
Hoe en wat:
●Docent: Loed Rakels
●Plaats: Herenwaard 177 A-D, Zoetermeer:
●Wanneer: 8 lesdagen van 10.30 tot 16.30 uur.
●Data: 16/11 14/12 18/1 22/2 22/3 19/4 17/5 14/6
●Taal: Nederlands
●Kosten: € 975,- inclusief handouts
●Groepsgrootte: Maximaal 30 studenten
●Doelgroep: Herbalisten
●Vereiste vooropleiding: Afgestudeerd herbalist of 2e jaars Kruiden-student
Accreditatie:
Geaccrediteerd door de SNRO (Stichting Nederlands Register voor Opleidingen) hierdoor geld de accreditatie bij een groot aantal beroepsvereningen. Enkele hiervan zijn:
●BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument)
●FAGT
●LVNG (Landelijke vereniging Natuurlijke Geneeswijzen)
●NIBC-YI
●NVST (Nederlandse vereniging van soma therapeuten)
●VNT (vereniging van natuurgeneeskundig Therapeuten)
●VBAG (Vereniging voor bevordering van Alternatieve Geneeswijze)
Daarnaast is de bijscholing geaccrediteerd door de NVA (ATK) en Zhong
●Certificaat: Deelnamebewijs
●Start: Deze 8-daagse bijscholing start op vrijdag 16 november 2018.
●Rooster: http://www.bo-yi.nl/boyi/rooster
●Aanmelden: http://www.bo-yi.nl/inschrijven/inschrijven-bijscholing

art sports
Nearby hotels and apartments
Herenwaard, Zoetermeer, Zuid-Holland, Nederland
Herenwaard, Zoetermeer, Zuid-Holland, Nederland
Event from bo-yi.nl