Bijscholing Restorative Yoga

Friday  22 March  2019    Saturday  31 August  2019
Save (15) Saved (16)
Last update 18/01/2019
  11

Recurring event

ERKENDE BIJSCHOLING RESTORATIVE YOGA maart 2019
Start: vrijdag 22 maart 2019
Data: 22 maart, 5 en 19 april, 4 en 24 mei, 14, 21 en 28 juni
Tijd: 09:30 - 16:30 uur
Kosten: € 795,- exclusief BTW (kan in twee termijnen)
Inclusief lesmap, certificaat, thee en water. Ook krijg je 50% korting op alle lessen die gegeven worden bij YogaZenter in de periode van de bijscholing.
VYN bijscholingspunten: 48 punten
Inschrijven kan via www.yogazenter.nl/bijscholing/restorative-yoga of stuur een e-mail naar info@yogazenter.nl
Wat is nou eigenlijk spanning en hoe werkt het? Wat is dan ontspanning? Stress en spanning zijn in onze tijd flink toegenomen waardoor er ziekten kunnen ontstaan. We leven in een antiek lichaam in een moderne tijd. Tijdens deze bijscholing staan props (attributen), adem en meditatie centraal om het lichaam volledig in ontspanning te brengen. Wanneer het lichaam volledig kan en mag ontspannen zal er herstel en rust plaatsvinden. Leer de kunst van echt ontspannen.
Restorative Yoga is een yoga waarbij je je volledig overgeeft aan props waardoor je je lichaam compleet kunt ontspannen en je het lichaam de tijd geeft om te herstellen. In ons dagelijkse leven zijn we voortdurend in de weer met werk, school, sporten, hobby's en nog veel meer. Hierdoor zitten we eigenlijk voortdurend in de Yang energie. Restorative Yoga is Yin energie, en is nog meer Yin dan Yin Yoga. In deze bijscholing gaan we in op de werking en de voordelen van deze stijl van yoga. Gaan we uitgebreid in op geschiedenis en filosofie van deze stijl die wij als mens erg goed kunnen gebruiken in deze drukke tijd van ons bestaan. We gaan dieper in op de werking van het zenuwstelsel (sympathisch en parasympathisch zenuwstelsel).
Hieronder een overzicht van de onderwerpen die aan bod zullen komen:
Geschiedenis en filosofie van Restorative Yoga
Anatomie: voornamelijk het zenuwstelsel, hersenen, organen en hormonen
Relaxation Response
Het Achtvoudig Pad van Patanjali, met name Pratyahara
Uitleg van props (architectuur)
Uitleg vooroverbuigingen, achteroverbuigingen, omgekeerde houdingen en torsies
Houdingen voor zwangere vrouwen
Pranayama
Meditatie
Savasana (hierover is ook een aparte eendaagse bijscholing)
Opbouw van een les
Hoe les te geven
Het integreren van Restorative Yogahoudingen in andere stijlen yogalessen
Het zelf ervaren door middel van volledige restorative yogalessen
Aanbevolen literatuur
De bijscholing is erkend door de Vereniging van Yogadocenten Nederland (VYN - www.yoganederland.nl). Na afronding van de bijscholing krijg je 48 punten en een certificaat. Deelnemers dienen minimaal 80% van de lestijden aanwezig te zijn en een examen te voldoen om een certificaat te ontvangen.
De bijscholing gaat door vanaf minimaal vier deelnemers en er kunnen maximaal acht deelnemers zich opgeven. Annulering kan tot een maand voor aanvang. U kunt annuleren tot twee weken van te voren. Daarna zal 50% van het lesgeld in rekening worden gebracht. Het lesgeld kan eventueel in twee termijnen betaald worden: een termijn voor aanvang van de bijscholing en het tweede termijn voor het einde van de bijscholing.

art yoga
Nearby hotels and apartments