70+ en FIT!

70+ en FIT!
Image from eventbrite.nl
Mon 24 February 2020
Monday 24 February 2020
11:00 AM - 12:00 PM
Ended

70+en Fit! is een training voor mensen vanaf 70 jaar die aan een goede conditie willen werken. De training is vooral interessant voor mensen die meer moeite krijgen met het uitvoeren van hun dagelijkse activiteiten. Het is een goede manier om te werken aan een betere conditie.
Mensen boven de 70 krijgen meer moeite met dagelijkse handelingen, zoals traplopen, boodschappen doen, iets oprapen van de grond, huishoudelijke werkzaamheden. En ze worden sneller moe na bijvoorbeeld een dagje uit. Gelukkig kunt u zelf veel doen om in een goede conditie te blijven. De training is speciaal ontwikkeld voor 70-plussers. Het richt zich op het trainen van activiteiten die u dagelijks doet, bijvoorbeeld een bord of kopje wegbrengen of iets boven in een kast leggen. Het doel van de training is dat u de dingen die u gewend bent te doen, kunt blijven doen.

Wat kunt u verwachten?

Tijdens de training oefent u in een groep allerlei dagelijkse handelingen uit uw dagelijkse leven. Denk hierbij aan lopen met een tas, over een hindernis heen stappen, iets oprapen van de grond en boven in een kast leggen, traplopen. In de training wordt veel in tweetallen gewerkt, waarbij u elkaar stimuleert en helpt bij het uitvoeren van de oefeningen. Tijdens de training is er ook ruimte voor gezelligheid en onderlinge contacten. De oefeningen beginnen eenvoudig. De zwaarte wordt langzaam verhoogd, zodat uw algemene conditie verbetert. Ook worden de oefeningen langzaam moeilijker. In het dagelijkse leven moet u immers ook handelingen in allerlei situaties uitvoeren. De docent kan ook samen met u bekijken hoe u ook na afloop van de training uw conditie op peil kunt houden. U zult merken dat u zich fitter gaat voelen en dat het uitvoeren van uw dagelijkse handelingen gemakkelijker gaat.

De cursus bestaat uit 10 lessen, 1x per week. De cursus wordt gegeven in het nieuwe pand van Triggr aan Middelweg 5 in Ter Aar. Kosten zijn €100,- en omdat er een samenwerking is met Zorg en Zekerheid kunt u als u aanvullend verzekerd bent een deel vergoed krijgen.

U kunt hier een filmpje van collega's uit Lisse bekijken om een indruk te krijgen over de cursus.

Deze 70+ en FIT! lessen worden verzorgd door Fysiotherapiepraktijk Bakker en de Vos in Ter AarU kunt zich aanmelden via fysiotherapie@gezondheidscentrum-teraar.nl of bellen naar 0172-603195 (fysiotherapie gezondheidscentrum Ter Aar) of 0172-604087 (oefentherapie Ter Aar)

3490 Views - 25/02/2020 Last update
sports
!Triggr
Middelweg 5, Ter Aar, Zuid Holland, NL
Event from
eventbrite.nl

Are you an event organizer?
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Create event

Nearby hotels and apartments

Middelweg 5, Ter Aar, Zuid Holland, NL

Browse other venues in Alphen Aan Den Rijn
Discover now


Discover more events in Alphen Aan Den Rijn
Discover now!Triggr
Middelweg 5, Ter Aar, Zuid Holland, NL
Event from
eventbrite.nl


Are you an event organizer?
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Create event
  1. Alphen Aan Den Rijn
  2. 70+ en FIT!
 
 
 
 
Your changes have been saved.